Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Varige endringer for en bedre helse og et bedre liv

Vi har skrevet mye om hvor viktig kosthold er for god helse, men vi har også i noen innlegg skrevet hvor viktig det er at det mentale er på plass. Altså at du har det bra, sover godt og er fornøyd med livet ditt. Dette vet jeg er noe alle ønsker seg, og alle forstår at det er viktig, men kanskje vet du ikke helt hvordan du skal komme dit? Kanskje har du ikke ork til å ta tak i det, du har lite energi, er for travel med barn og jobb. Og når dagen er over så er det eneste du orker etter at barna har lagt seg å bare slenge foran TV’n.

Jeg har opp gjennom årene lest mange selvutviklingsbøker hvor alle fortalte hva jeg måtte gjøre for å få et bedre liv, og jeg var veldig enig i mange av dem, men jeg lærte ikke hvordan jeg skulle ta tak i livet mitt. Hvordan jeg skulle gjøre endringer, takle motgang, få masse energi, sove godt, ha en perfekt helse etc.

Tidlig i 2009 var det en venninne av meg som fortalte at hun hadde vært på et fantastisk kurs. Hun snakket om at hun i løpet av helgen hadde opplevd en hel masse på det mentale plan. Jeg husker ikke alle detaljene, og vet ikke helt om jeg skjønte helt hva hun snakket om heller, men et eller annet trigget nysgjerrigheten min og jeg sjekket opp hjemmesiden så snart jeg kom hjem. Mens jeg leste fikk jeg en veldig sterk magefølelse på at dette var noe jeg burde prøve, og jeg meldte meg på første kurs. Jeg har etter den helgen tatt mange kurs hos UniqueMind, så mange at jeg har kommet litt ut av tellingen. Ikke det at jeg har spesielt tungt for det, men Deborah Borgen, som er grunnlegger av UniqueMind, har gjort det mulig å repetere kurset Bevissthetstrening så mange ganger du vil. Grunnen er at vi hele tiden er under utvikling, og i løpet av kursets 20 timer er det ikke så veldig mye du greier å ta innover deg, men du får med deg det du er klar for der og da. Neste gang er du på et annet plan mentalt og du lytter med andre ører. Derfor lærer jeg noe nytt om meg selv hver gang jeg repeterer et kurs. Det å repetere gir meg også godt mentalt påfyll i tillegg til at det er et spark i rompa til å fortsette å bruke teknikkene. Vi mennesker er litt rare sånn og trenger å bli påmint hvorfor vi faktisk gjør det vi gjør.

Så hva er det du lærer?

Deborah bruker isfjellet som en fin metafor for hvordan vi er bygd opp som mennesker.

isfjellDen synlige delen av et isfjell er et fysisk ytre, der vi er våkne og bevisste. Den delen av isfjellet som ligger under vann sammenligner Deborah med det kreative indre, hvor søvn og det ubevisste hører til. ”

Fra vi begynner å bevege oss i mors mage begynner isfjellet å bygges, og frem til vi lærer analyse sånn i 5 – 6 årsalderen blir alt vi opplever og lærer grunnleggende sannheter. Vi lærer mye bra, men ofte også ting som kanskje ikke er så bra. Det vi lærer vil vi ha med oss hele livet, og det går jo helt fint med alt det fine vi har lært. Men så kan det jo være at det ligger sannheter der som kanskje stopper oss på ulike måter i livet og det er det faktisk mulig å gjøre noe med.

Hele kurset er jordnært og veldig forståelig, Deborah forklarer enkelt om de ulike gruppene av hjernesvingninger som alle mennesker har. Vi lærer viktigheten av tilgangen til alle svingninger til rett tid, i tillegg til balanse og en fleksibel måte å bruke hjernen på. Vi blir trent i ulike mentale øvelser under kurset, og forskning viser at alle som har vært på kurs har etter 20 timers trening endring av hjernens funksjonelle nettverk. Man vil etter et kurs blant annet oppleve en større ro, bedre søvn, mindre stress og bedre flyt i livet.

Det er selvfølgelig ikke sånn at etter 20 timer så er livet helt perfekt, dessverre.. MEN, vi lærer to fantastiske teknikker som er enkle å bruke og som virkelig fungerer! Ved å bruke de teknikkene du lærer kan du være med å bevisst påvirke ditt eget liv, du kan fjerne eventuelle fobier du måtte ha, eller andre ting som hindrer deg i hverdagen. Du kan påvirke din egen helse, du vil sove bedre, og det viktigste synes jeg; du får en helt annen ro. Jeg føler meg mye tryggere og er ikke så bekymret lenger. Jeg vet at alt ordner seg, og jeg er mye flinkere til å lytte til min egen magefølelse. Livet er en stor prosess og vi vil aldri slutte å utvikle oss, derfor vil jeg så lenge jeg er her fortsatt ta noen helger med UniqueMind og jeg vil fortsette å bruke de teknikkene jeg har lært. På den måten kan jeg være med å påvirke mitt eget liv og ikke minst det som er rundt meg.

Jeg har mange ganger lurt på hvor jeg hadde vært uten den innsikten og de teknikkene jeg har lært av Deborah. Særlig har 2014 bydd på utfordringer jeg gjerne skulle vært foruten. Jeg har taklet min egen diabetes veldig bra, mye på grunn av holdningen til det hele. Jeg tenkte på sykehuset at det er en grunn til at jeg har fått denne diagnosen, og jeg kommer til å finne ut hvorfor. Jeg bestemte meg der og da for at jeg også skulle greie å bli helt frisk igjen. Jeg vet alle sier det ikke er mulig, men jeg holder på mitt og kommer aldri til å gi meg 🙂

Jeg har også mistet en bror dette året, og har brukt teknikkene flittig for å jobbe meg gjennom sorgen. Jeg er enda ikke ferdig, men det at jeg har lært det jeg har lært har gjort det mye lettere å takle alt rundt sorgprosessen.
Jeg har sluttet å peke utover og skylde på alle andre for jeg skjønner at det er innover man må se om man vil ha en endring. Jeg kan se at det uansett er noe godt i hvert menneske. Jeg har også lært å se hele mennesket og det er veldig viktig uansett hvem du møter. Jeg greier også å se at alt som har skjedd har en mening, og ikke minst kan jeg lettere skjønne hvorfor. Jeg kan se mer tydelig hvilken vei jeg skal gå fremover, og kan gjøre trygge valg i forhold til det. Jeg takler vanskelige situasjoner på en annen måte, og greier å tenke konstruktivt uten at følelsene tar styringen.
Vi lever bare en gang, og derfor mener jeg at man må gjøre det beste ut av det, ikke bare godta ting fordi sånn er det bare.

Jeg har lenge hatt lyst til å skrive et innlegg om alt jeg har lært ved å ta disse kursene med UniqueMind, og vil veldig gjerne at så mange som mulig skal få muligheten til å faktisk forstå hvilke unike muligheter som ligger i oss alle.
Jeg skjønner at ikke alle kan komme seg på et kurs, det kan være både geografiske og økonomiske forhold som hindrer, men er du nysgjerrig og vil gjøre noe godt for deg selv, eller andre så har Deborah skrevet boken Magisk Hverdag som finnes i både pocket og innbundet. Dette er Bevissthetstrening I i bokform. En super julegave, enten til deg selv og- eller til noen du er glad i.

Jeg anbefalte både kurset og boken til Steinar, og her er hans opplevelse:

Som Nina har jeg også vært opptatt av selvutvikling i mange år. Jeg har pløyd meg gjennom bøker og prøvd diverse teknikker, men ofte har det hatt det utfallet at jeg har vært super motivert i 2-3 uker også dabber det av. Det har med andre ord fungert som en boost, men det har ikke gitt en varig endring. I våres tipset Nina meg om UniqueMind kurset, og jeg husker det virket interessant men plasserte det på «se på senere» hyllen. Det kostet jo litt penger med en usikkerhet om hva det egentlig kom til å gi meg. Men jeg valgte å kjøpe boken Magisk Hverdag, og da åpnet interessen seg mer og jeg begynte å bruke de teknikkene Deborah lærer bort der. Men som med andre bøker innenfor selvutvikling jeg har lest så ble det en boost, og så dabbet det å bruke teknikkene av etterhvert.

Så kom høsten og det begynte å nærme seg nye kursmuligheter for UniqueMind. Om det var noen dytt fra Nina eller hva husker jeg ikke, men jeg kom meg til slutt på kurset og da falt brikkene på plass. Innenfor det jeg har studert tidligere av selvutvikling så ser jeg at en del tankesett går igjen og mange teknikker er de samme men i litt forskjellig drakt. Men med dette kurset så ble alt endelig satt i system og gjort om til helt konkrete teknikker som jeg enkelt kunne ta i bruk og som fungerer. Ja, jeg må gjøre det hver dag men når resultatene kommer seg så er det jo bare gøy.

Så hva er det jeg har fått ut av det? Først kan jeg nevne de samme tingene som Nina med bedre søvn og bedre håndtering av stress. Utover det så har jeg blitt bedre til å lytte og forstå hva kroppen min sier (magefølelsen). Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger jeg tidligere har tatt et valg hvor jeg kjente at det var noe feil med det valget men som jeg gjorde allikevel fordi det kanskje ble ressonert frem til som det riktige, fornuftig valget – eller det som vil bli det aksepterte valget hos andre. Men resultatet er som regel at disse «riktige» valgene ikke er tråd med hva jeg virkelig vil og sjelden da heller har noe positivt utfall. Og ikke minst så drar det med seg den vonde følelsen av misnøye og den gjør ikke godt for helsa heller.

For etter noen år nå med selvutforskning rundt min diabetes, så ser jeg veldig tydelig at hvordan jeg føler meg har direkte innvirkning på hvordan mitt blodsukker er. Det å derfor ha gode verktøy man kan bruke for å unngå disse følelsesmessige omveiene er derfor alfa og omega, og erfaringen min så langt er at hva man lærer på dette kurset er gull verdt.

PS. Dette innlegget er ikke en annonse. Bare et ønske om å dele noe vi ser fungerer for oss.

Har du noen teknikker å anbefale?

Skrevet av

Fikk diagnosen diabetes type 1 i desember 2013. Er utdannet ernæringsterapeut og har egen praksis på Lysaker hvor hun jobber tett med to private leger. Du kan lese mer på: ninahuso.no

Siste kommentar

SKRIV EN KOMMENTAR