Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Et tips for bedre hverdager

Det tok meg en stund etter jeg fikk diabetes at jeg skjønte det var en faktor som hadde stor innflytelse på hvordan blodsukkeret mitt oppførte seg. Mitt nye lavkarbo kosthold hadde jeg kontroll på og jeg hadde gode treningsrutiner, men allikevel kunne jeg oppleve dager hvor blodsukkeret var høyt og det ga ingen mening. Jeg gjorde alt som jeg pleide.

Eller gjorde jeg egentlig det. For det var igjennom en sporadisk ført dagbok at jeg skjønte at de periodene jeg hadde dårlig blodsukker var preget av negativitet og kjedelige hendelser i livet, og blodsukkeret snudde gjerne når dette endret seg. Sakte men sikkert skjønte jeg at mine tanker og følelser kunne snu opp ned på hvordan blodsukkeret mitt oppførte seg.
Problemet er bare at tanker og følelser er vanskelig å kommunisere løsninger rundt. Tenk positivt! Ja, særlig. Jeg kan tenke meg mange opplever det som hjelp når en ligger på sofaen gravd godt ned i negativit, frykt eller andre dårlige tanker.

Men siden jeg opplever at dette området har en så stor betydning for min helse, så har det blitt til at jeg har viet mye tid til dette og også skrevet en del om det. Hvordan kan jeg gjøre noe med min sinnsstilstand slik at jeg rett og slett kan ha det bedre, som igjen jeg vet vil gi meg også et bedre blodsukker. Og jeg har fått smakt på mulighetene ved at jeg kan ha dager som er helt fantastiske både med blodsukker og humør, men dessverre er det altfor lett for meg å falle tilbake.

Denne søken har tatt meg igjennom et hav av teknikker. Meditasjonsøvelser, hypnose, kostilskudd. You name it, og jeg har nok testet det ut. Og ofte er det noe i det meste av det jeg har prøvd, men dessverre gir det meg ikke noe vedvarende hjelp.

Følelsen er egentlig at teknikkene bare skraper litt på overflaten, mens utfordringen ligger mer på et fundamentalt nivå. Og skrur vi tiden litt tilbake, så hadde jeg i 2015 en samtale med terapeut Tor Strømsnes hvor vi snakker om nettopp blodsukkeret og tankene våre. Grunnen til samtalen var fordi Tor tidligere hadde introdusert meg for noe som heter de 3 prinsipper som i all enkelheten gir en grunnleggende forståelse av hvordan selve livet fungerer. Høres det flyktig ut? Ja, det har tatt meg tid å ta det inn men en god sammenligning er tyngdekraften. Du vet det finnes og igjennom hverdagen din så må du forholde deg til den, enten om du vil heller ikke.

Det som er annerledes med dette i forhold til teknikkene jeg har prøvd er at dette går ned til det fundamentale nivået, og det er forståelsen av prinsippene som er nøkkelen – ikke å mestre en øvelse jeg MÅ da gjøre hver dag for å føle at den dagen skal bli bra.

Og det har ikke vært like lett å ta innover meg denne forståelsen helt til jeg nå nylig fikk et nytt tips av Tor. En av de fremste coachene innenfor de 3 prinsipper, Michael Neill, har lagd et enkelt kurs på Udemy.com hvor han igjennom 12 korte sesjoner forklarer de 3 prinsippene på en måte som gjør at jeg endelig forstår det – og for en glede det har gitt meg.

Jeg skal ikke si at hver dag er en fest, eller at alt har ordner seg. Men nå vet jeg bedre hvordan mine tanker, følelser og min verden fungerer – og det har gitt meg en mye større kontroll. Ikke minst fordi jeg ikke lenger graver meg ned. Og om dagene føles dårlig er det betryggende at kurset alltid ligger tilgjengelig på telefonen min slik at jeg enkelt kan friske opp kunnskapen.

Så om du kjenner deg igjen i noe av det jeg beskriver vil jeg anbefale dette kurset på det varmeste. Ikke bare får du tilgang til alle sesjonene med Michael Neill som du kan se på akkurat i det tempoet du ønsker. Du får også en digital kopi av boka hans The Inside-Revolution. Og om du tar kurset håper jeg du deler din egne erfaringer på Diasensa sin Facebook gruppe. Dette er et tema jeg har stor interesse av, og vil gjerne lære av andre.

Lykke til!

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

SKRIV EN KOMMENTAR