Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Fremtiden for blodsukkermåling?

Jeg liker å følge med på hva som skjer innen for teknologien som kan gjøre hverdagen enklere for oss med diabetes. En av de områdene jeg synes er spennende er det som skjer innenfor kontinuerlig blodsukkermåling (CGM), hvor det er et par alternativer på markedet allerede som Abbott sin Freestyle Libre og Dexcoms G4 som er etterfulgt nå av G5. Men selv om disse har som et av salgsargumentene at du ikke lenger trenger å stikke deg for å måle blodsukkeret, så ser jeg ved nærmere undersøkelse at disse har en ganske stor nål i sensoren som du må gå med hele tiden.

Jeg har selv ikke fått testet noen av disse løsningene, men sjekket litt på nettet hvor det nevnes noe ubehag med det å ha denne nålen i seg hele tiden og jeg må innrømme at jeg ikke synes det ser behagelig ut. For de av dere som leser dette og har testet det, hvordan er det å ha den på seg?

For min del er kontinuerlig blodsukkermåling fremtiden da man får et mye bedre bilde av hva som gjør utslag på blodsukkeret, og da tenker jeg ikke bare på maten men også på trening og hva som foregår oppi hodetsom stress. Ja, det er en kompleks verden å ha diabetes, og siden vi alle reagerer forskjellig på alle faktorene så gjør det ikke det lettere. Ved kontinuerlig blodsukkermåling har man hvertfall mulighet til å komme et steg nærmere det og forstå hvordan kroppen fungerer.

Så hvis man ser videre på de teknologiske fremskrittene, så er det gøy og se at det har kommet en norsk aktør på banen som har som mål og gjøre det lettere for oss å følge med. Selskapet heter Prediktor og de jobber med et produkt som skal gi oss kontinuerlig blodsukkermåling, og det uten ett eneste stikk.

Det Prediktor bruker er noe som kalles spektroskopi, som betyr at man måler på en rekke bølgelengder for deretter å omsette den informasjon om til hvor mye glukose som er i blodet. Selv om dette er en beskrivelse jeg ikke skjønner så mye av, så skjønner jeg noen av fordelene ved det: 1) Du slipper stikking / nåler og 2) Du får meget hyppig oppdatert informasjon, faktisk ned i hvert 30. sekund.

Med andre ord har dette muligheten til å bli et fantastisk verktøy, problemet er bare at vi må smøre oss med litt tålmodighet. For øyeblikket holder selskapet på med testing, og har som mål å få på plass CE godkjenning i 2017 før de deretter setter i gang med masseproduksjon. Hvis man i tillegg reflekterer litt på hvor lang prosessen har vært (og den er ikke ferdig ennå!) for å få godkjent de eksisterende CGM apparatene på refusjon, så er det fare at det kan ta en stund før vi kan glede oss over å ha denne på armen.

Så inntil det skjer så vi får vi heller glede oss over duppedittene som finnes og at det jobbes kontinuerlig for å gjøre vår hverdag enda enklere.

 

 

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR