Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Er vi med diabetes feilvare?

Hvordan føles det å ha diabetes? Faktisk innså jeg her at det føles som man er en feilvare. Noe i kroppen fungerer ikke som det skal og bekreftelsen på det får man flere ganger daglig når en måler blodsukkeret. Høyt blodsukker føles som å få b-vare klistret i pannen.

Det er derfor ikke rart at diabetes blir så nært knyttet til hvordan man har det og føler seg. Sykdommen kan ta over hele livet hvis man lar det. Og det er lett å la det. Man har den tross alt med seg hele tiden.

Dette problemet med å la dagene styres av dette er noe som Nina Husø og jeg snakket om i siste podcast – nemlig det å bryte mønstre. For selv om jeg på det intellektuelle nivå skjønner og vet at den tanken jeg har som gir meg følelsen at kroppen er en feilvare er bare er en tanke, så er tanken blitt repetert så mange ganger at det er vanskelig å bryte den. Dype spor, eller for å være mer konkret, kraftigere neurale koblinger i hodet har skapt dette som det dominerende tankesettet. Om du har lyst til å se en video om hvordan disse koblingen lages, kan jeg anbefale denne TED Talken med Dr. Joe Dispenza.

Og da kommer det store spørsmålet. Hva kom først? Er det så diabetes gir meg negative tanker eller er det negative tanker som gir grobunn til sykdom?

Jeg velger å tro på den siste. Det gir meg muligheter og håp, selv om det også gir meg utfordringer. Alt avhenger av meg da. Det er jeg som må gjøre jobben.

Det jeg også erfarer er at etter jeg begynte på denne ferden inn i mine tanker og følelser, så oppdager jeg at det ligger lagvis og sakte med sikkert kan man få lagene til å prelle av. Ingen quick fix med andre ord, en blir får ofte testet seg. En dag kan en føle seg som kongen på haugen, men så kommer en kommentar fra noen som tar en rett ned. Det er da det er viktig å komme seg opp igjen, og med en ny erfaring rikere skape den verden man ønsker seg.

For det er jeg innser er den store lærdommen. Livet er mitt, og den viktigste oppgaven for meg er å gjøre mitt liv godt.

Hvor ofte er det ikke man tenker på alt man skal gjøre for andre? Det er synd det har blitt en uting å sette seg selv først. Jeg merker selv at det først når man gjør det at man kan gi så tilbake til de rundt seg. Og kanskje vil man merke at blodsukkeret blir bedre også?

Det gjør hvertfall jeg, og dette gjør meg overbevist at selv med diabetes er det muligheter gjøre helsen bedre. Jeg kan føle meg som feilvare en gang i blant, men det er da det viktig å bytte ut tankene. For realiteten er: Jeg er perfekt for meg og du er perfekt for deg.

Jeg utfordrer deg derfor til å observere de tankene du har om deg selv og stoppe deg når de får fritt spillerom til å snakke stygt om deg. Jeg tar meg selv i dette gang på gang, og det var dette som fikk meg til å skrive dette innlegget. For under noen lag merket jeg faktisk at jeg hadde en tanke om at jeg var en feilvare.

Det er da er det godt at en faktisk har friheten til å bytte ut tankene til noe positivt, og om jeg skal komme med et enkelt og konkret tips så ser jeg at affirmasjoner fungerer godt. Men jeg har lært at for at det skal gi en god effekt må det  klar over at for en maksimal effekt må affirmasjonen inneholde følgende:

1. Konsist valg av positivt ord
2. En tydelig visualisering
3. Følelsen av det du affirmerer

Faktisk lærte jeg at mantra som munker bruker er affirmasjoner og de beadsene de går med er for å minne de på affirmasjonen. For hver kule gjentar de affirmasjonen. Dette og hvordan du best bruker affirmasjoner kan du lære mer om i denne korte (5 min) Youtube videoen.

Og sliter du med å finne en affirmasjon er det bare et Google søk unna 🙂 Ellers kan jeg anbefale å lese Love Yourself Like Your Life Depends On It som er den korteste boka jeg har lest (40 sider) som får en til å se annerledes på livet. Ellers er Louise Hay sin flotte bok You Can Heal Your Life som også finnes på norsk å anbefale. Velger du Hay sin bok så anbefaler jeg også å sette av tid til å gjøre de oppgavene som er beskrevet i boka.

Så la oss se hva et konsistent positivt tankesett kan gjøre med blodsukkeret og livet generelt. Er du med på å prøve?

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR