Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
 

Podcast Ep. 13 – Stress og motstanden vi har til å gjøre noe med det

Alle sammen opplever stressende situasjoner, og mange av dem er selvskapte. Med våre tanker kan vi skape de mest fryktelige opplevelser – men de skjer bare i hodet vårt. Dette er noe vi har følt på kroppen i lang tid og hvordan det påvirker blodsukkeret vårt. Men vi har også merket at vi har en veldig motstand til å faktisk gjøre noe med situasjonen. I denne episoden snakker vi om hvorfor det er slik, og hva vi gjør i dag for å være snillere med oss selv.

Lytt på episoden her:

Eller finn den på Itunes eller Stitcher

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Siste kommentarer
 • Sykdom kommer med en overbevisning.
  Alt kommer vel egentlig med overbevisninger.
  Da gjelder det å skrelle bort det som ikke gagner.
  Fjerne så mye som mulig av fra rene løgner ned til «javel, jeg aksepterer det innenfor den konteksten, men stopp der».

 • Dette tror jeg er VELDIG viktig

  Man kan fint holde blodsukkeret innenfor de rammer en velger når det gjelder ren metabolisme av maten en spiser.

  Har hatt flere tilfeller av sterk influensa og andre tilsvarende «forstyrrelser» (åpenbare eller skjulte) i systemet som har skjøvet blodsukkeret 0pp 3-7 enheter over flere dager innenfor en periode på et par uker inntil blodsukkeret er blitt normalt igjen når sykdommen er borte.

  Ble diagnostisert diabetes (LADA, type 1) for over 8 år siden.
  170 nmol/mol ved belastning (da er det virkelig en «rest» – knapt). Er fortsatt insulinfri.

  Ved DU om dine tilsvarende «forstyrrelser»?
  Kanskje er det for deg noe som «drar opp» blodsukkerverdiene som har forstyrret deg i lang tid.

 • Korreksjon til forrige innlegg – 190 nmol/mol IKKE 170 nmol/mol.

  Og tilføyd opptil 3-400 ved belastning på senere tidspunkt («forbedring»).

  • Sannhet – det du skriver, Steinar.
   Sannhet og sannheter vi ofte må erfare på en (unødig) hard måte, med «å gå helt i kjelleren». Pusten er veldig avslørende, Velvære, ro, harmoni, frihet i tankene – en positiv selvforsterkende spiral. Søknader og annet med deadline … er godt nok godt nok, hva kreves denne gangen? Etc. etc.

 • Etter en runde i det offentlige helsevesenet rundt diabetes, er det fortsatt det rigide systemet som dominerer. Dette rundt kosthold – «nå må du ikke være så opptatt av matens innvirkning på blodsukkeret» vs medikamenter, aksept av høye blodsukkerverdier vs individuelle strenge selvvalgte, nær normale, grenser. Etc.

SKRIV EN KOMMENTAR