Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Melkefri lavkarbo julegrøt av nøtter

I jula er grøten et vanlig innslag, og da vi skulle ha familie over i helgen så sto jeg ovenfor en liten utfordring da risengrynsgrøt sto på menyen. Her var det både karbohydrater og melk som jeg ikke skulle ha, så her måtte jeg tenke alternativt. Heldigvis så var svaret ganske enkelt, og jammen ble det smakfullt også: Hakk sammen nøtter og kok det opp med kokosmelk sammen med frø.

Jeg slumset sammen dette så mengden kan du styre selv etter hva du liker best, men hos meg var det mest av nøtter i forhold til frø. Dette er hva jeg brukte:

  • Mandler
  • Valnøtter
  • Hasselnøtter
  • Sesamfrø
  • Linfrø
  • Gresskarkjerner

Med dette hakket sammen helte jeg det i en kasserolle og hadde i kokosmelk så det dekket opp til blandingen. Deretter var det bare å koke den opp med litt salt og vips så var den klar til servering. Den kan spises slik den er og jeg vil tippe dette er også en god grøt til frokost, men jeg spiste den nå som en tradisjonell julegrøt med smør, sukrin gold og kanel.

Vi ønsker alle våre lesere en riktig så god jul!

 

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Siste kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR