Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

4 gode morgenritualer

For mange er det om morgenen nok å komme seg ut av senga og på jobb, så det å komme med forslag til mer du skal gjøre før du kommer ut døra er kanskje litt friskt, men fordelene er gode og dette er ikke de vanskligste tingene å implementere i rutinene du allerede har. Forhåpentligvis merker du den gode gevinsten av det også.

vann

Drikk vann når du våkner

Det er viktig at du tar deg et godt glass med vann når du har kommet deg opp. Kroppen har vært uten væskeinntak i flere timer og er nå dehydrert, men det er også noen andre fordeler ved å gjøre det:

  • Det setter i gang forbrenningen i kroppen din
  • Du får tømt kroppen for avfallstoffer

Hvis du ønsker litt smak til vannet, finnes det også en variant hvor man drikker lunkent vann med sitron. Dette skal gi en del andre fordeler, men er ikke noe jeg har prøvd ennå:

  • Balanser pH’en i kroppen din
  • Hjelper til med vekttap
  • Hjelper fordøyelsen
  • Hydrerer lymfesystemet
  • Klarner huden

Eggerøre

Spise en fettrik frokost

Når du sover skjer det en del ting i kroppen din. Blant annet så produserer leveren din glukose, noe som gjør at jeg våkner med et høyt fastende blodsukker. Dette kan variere fra i underkant av 7 til over 8 (mest rundt 8 tallet). For å sette en stopper på denne glukose produksjonen og få kroppen sin egenproduksjon til å sette i gang, så MÅ jeg spise en fettrik frokost. Dette har jeg prøvd ut mye, og hvis jeg ikke gjør dette fortsetter jeg med det høye blodsukkeret hele dagen.

Om du ikke allerede gjør det kan jeg derfor anbefale deg å prøve med en god frokost med innslag av fett. Dette vil gi deg en fin start på dagen i form av bra energi, og du får satt en stopp på glukoseproduksjonen. Noen forslag til frokost er: Egg og bacon, makrell og avokado med litt majones eller denne grøten er også lett å lage.

Ofte bruker jeg avokado som en del av frokosten samme hva jeg spiser, og er også noe jeg bruker i en smoothie jeg lager.

kaffe

Vent litt med kaffen

Og med det mener jeg etter frokosten. Og personlig synes jeg det ikke er så veldig lett da jeg elsker kaffe om morgenen. Problemet er bare at kaffen har den effekten at det reduserer opptaket av flere vitaminer og mineraler, særlig  jern, sink, magnesium, kalium og B-vitaminer. Så med andre ord så kan det hende at det gode frokostmåltidet ikke blir så godt for kroppen hvis du tar deg en kopp kaffe med en gang etterpå. Siden jeg også tar kosttilskudd til frokosten er det en enda større grunn til å vente med kaffen slik at jeg får full effekt av dette.

Så en liten tommelfingerregel er derfor å vente 60 til 90 minutter etter måltidet til du tar kaffekoppen din.

kosttilskudd

Litt påfyll av vitaminer og mineraler

Som jeg skriver over så tar jeg også kosttilskudd til frokosten. Siden det er helt individuelt hva man trenger skal jeg ikke komme med så mange anbefalinger, men siden vi er i vintersesongen er det en ganske stor sannsynlighet for at du trenger påfyll av D-vitamin. Hvis du vil lese litt mer om kosttilskudd og hvorfor du kanskje trenger det, kan jeg anbefale deg å lese denne artikkelen.

Håper dette ga litt inspirasjon på nyåret, og at det ikke var det mest avskrekkende av rutiner å sette i gang med på morgenen 🙂

Har du noen gode morgenrutiner du vil dele med oss?

 

 

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR