Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Podcast Ep. 10 – Rutiner i hverdagen for et bedre og mer stabilt blodsukker

I dagens episode snakker ernæringsterapaut og diabetiker Nina Husø og jeg om de daglige rutinene våre som har erfart gir god effekt på blodsukkeret vårt. Her deler vi med andre ord de livsstilsendringene vi har lært har gitt oss best effekt og som har blitt en fast rutine for oss nesten hver dag.

Jeg håper du liker episoden, og om du har noen ønsker eller tilbakemeldinger setter jeg pris på å høre fra deg i kommentarfeltet.

Lytt på episoden her:

Eller finn den på Itunes eller Stitcher

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Siste kommentar
  • Snart 8 år nå etter diabetesdiagnose type 1,5 LADA for min del.

    En hovedsak er at … spis en riktig mengde mat av riktig type for å nøytralisere de negative effektene av en – for meg – sterkt svekket egenproduksjon av insulin. Om en kontinuerlig eller periodisk MÅ ta lang- og/eller korttidsvirkende insulin, så gjør det – men et tilpasset kosthold vil i alle tilfelle gjøre at en trenger mindre insulin og blodsukkeret blir lettere og kontrollere. Jevnt over vil jeg tro at en med ingen egenproduksjon av insulin, kan lettere balansere sitt blodsukker med tilført insulin, enn den som har en svingende effekt ens egen lave langt fra robuste egenproduksjon (som meg).

    Personlig måtte jeg bruke jeg kort- og langtidsvirkende insulin de første månedene etter diagnosen, fra oktober 2010 til et stykke ut i 2011. Etter den tid til nå har jeg ikke brukt insulin.
    Fysisk aktivitet virker naturlig nok inn på (langtids-)blodsukkerhet.

SKRIV EN KOMMENTAR