Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Verdens første blodsukkermåling uten stikking

Under den store teknologimessen CES 2018 tidligere i januar i år kunne selskapet World Global Network vise frem blodsukkermålingen de har snakket om det siste året. Og selv om produktet ikke akkurat var det jeg selv så for meg, så er det interessant at teknologien nå kommer som vil gjøre blodsukkermåling betydelig enklere, og ikke minst behagligere for oss med diabetes.

Et steg tilbake

For bare så det er sagt. Det jeg selv ble forespeilet da jeg ble introdusert for smart armbåndet Helo LX i fjor var at dette armbåndet også skulle klare å sjekke blodsukkeret, men med demoen selskapet holdt under CES så er det klart at man vil trenge en ekstern enhet som man kobler sammen med Helo LX armbåndet. Denne enheten heter Helo Extense og som du ser på bildet nedenfor er det en liten sak som måler blodsukkeret ved at du plasserer fingerern din inn i et hull for avlesing. Her bruker apparatet så sensorer (altså ingen stikking), som avhengig av om du har en Helo LX eller en Helo LX+, gir deg måling av blodsukkeret på enten 3 (Helo LX) eller 9 nivåer (Helo LX+).

Personlig synes jeg 3 nivåer blir for lite, og selv om Helo LX+ har 9 nivåer så hadde jeg også foretrukket å få et faktisk tall sånn at man kan se hvordan man ligger ann i forhold til for eksempel langtidsblodsukkeret. Forhåpentligvis vil selskapet løse dette ved å gjøre tilgjengelig hva de forskjellige nivåene representere i en tall verdi, men her må vi smøre oss med tålmodighet. Selve Extense produktet er ikke til salgs ennå, men prisen er offentliggjort og vil koste $299. Produktet vil gjøres tilgjengelig nærmere våren. Vær da obs på at du itillegg vil trenge en Helo LX eller en Helo LX+ som koster enten $199 eller $399.

Et steg frem

For selv om jeg kan være pirkete og påpeke mangler jeg gjerne skulle sett vært løst, så er dette produktet et bevis på at teknologien fremover vil gjøre hverdagen lettere for oss med diabetes. Helo Extense måler blodsukkeret med en fingerscanning på kun 5 sekunder, og det er jo fantastisk at man slipper nåler og lansetter som må byttes hele tiden.
Men det som blir veldig spennende er produktet Helo LX Pro som skal ha blodsukkermålingsteknologien innebygd. Dette gir da også muligheter for kontinuerlig blodsukkermåling, noe jeg personlig er veldig interessert i. Det er først da jeg virkelig kan se hva forskjellige typer aktiviteter, måltidere og stress gjør med kroppen.
Dessverre må jeg vente en stund før dette kommer på markedet, og det siste angående lansering er at produktet skal komme en gang i 2019. Så spørsmålet er da hvor mange andre aktører som har kommet på banen innen den tid? Jeg venter uansett i spenning på hva som kommer nå fremover, og ikke minst å få prøvd Helo Extense selv når den kommer på markedet.
Her kan du se Helo Extense vist frem av CEO i World Global Network:

 

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR