Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Test av SCiO molekyl sensor

Molekyl sensor? Hva i alle dager er det? Ja, det var fremmed for meg også helt til ganske nylig, men etter nå å ha lekt med mitt nye leketøy «SCiO» er jeg helt hundre.

SCiO – Verdens første molekyl sensor i lommeformat 

For det SCiO kan skryte at er å være verdens første molekyl sensor i lommeformat, og det er er ganske imponerende at de har klart å lage noe så teknisk avansert så enkelt å bruke. Enheten kobler seg til telefonen min via Bluetooth og med en enkel app er jeg igang og kan teste. Men hva skal jeg bruke den til? Jo, det her det blir spennende. Med denne lille enheten sitt spektrometer så kan man finne den unike signaturen til produktene, og med det enkelt få en hel rekke informasjon om det produktet.

Dette betyr for eksempel at jeg med den informasjon SCiO har i sin database i dag kan:

  • Finne næringsinnhold (på nåværende tidspunkt kalorier, karbohydrater og vann)  i diverse matvarer som kjøtt, fisk, melkeprodukter, frukt og grønnsaker
  • Finne kvaliteten på frukt og grønnsaker (begrenset utvalg så langt)
  • Måle din fettprosent og kroppssammensetning
  • Måle kakao innholdet i sjokolade (morsomt at det var prioritert)
  • Identifisere de mest vanlige smertestillende tablettene

Som du kan lese så er produktet i tidlige stadiet så databasen er begrenset, men jeg er imponert over fremskrittene. For bare noen uker var det å finne næringsinnhold ikke tilgjengelig, men som du kan se i videoen under så kunne jeg i dag scanne en cherry tomat og finne næringsinnholdet i den. Kult! Som du også ser i videoen kan du bruke SCiO til å finne ut kvaliteten på en råvare. Dette betyr at neste gang du er i butikken kan du unngå å ta med deg en dårlig matvare hjem. Ta med SCiO og den gir deg en score på kvaliteten på bare noen få sekunder.

For oss med diabetes er nok muligheten til å sjekke næringsinnhold den mest interessante funksjonen ved enheten. For eksempel om du er usikker på en matvare sitt karbohydratinnhold er det bare å sjekke med en rask scan.

Selv om jeg er entusiastisk for enheten så skal jeg komme med et par småting. For det første så er enheten ganske dyr. En enhet kommer på $299 og i tillegg kommer frakt og tollavgifter. For det andre er det ganske begrenset hva man i dag kan bruke den til. Databasen er under utvikling, hvilket ikke bare begrenser utvalget du kan sjekke men også nøyaktigheten.

Så for de fleste kan det være greit å vente litt, og om du ønsker å holde deg oppdatert på hva som skjer med dette produktet kan jeg anbefale deg og registrere deg på helse plattformen jeg utvikler Diasensa.com og like SCiO siden jeg har lagd for produktet der. Du vil da få oppdateringer når det kommer nyheter 🙂

Om du har lyst til å se sensoren i action av undertegnede er det bare å trykke på play under.

 

 

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR