Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
 

Iskrem alternativer til 17. mai

Det nærmer seg 17. mai og da er det nesten obligatorisk og kose seg med en is, men dessverre har de fleste alternativene i butikken ganske mye sukker i seg så det beste alternativet er derfor å lage isen selv. Heldigvis er ikke dette så vanskelig, og her kommer noen alternativer du lett kan lage selv. Og for de av dere som får lyst på en is mens dere ser på 17. mai toget, så har jeg funnet frem det beste alternativet du får kjøpt.

Kokosmelk iskrem med bringebær

Ingredienser:

 • Frosne bringebær
 • Noen ferske jordbær om ønskelig
 • Kokosmelk (helst Go-Tan eller Rema 1000 sin i kartong)
 • Natreen

Fremgangsmåte:

Som du ser over så har jeg ikke satt noen antall på ingrediensene da det beste er å blande til man finner konsistensen og smaken man ønsker.

Men tilbake til isen. Begynn først med å legge frosne bringebær (og evtl. jordbær) i en bolle og ta i litt kokosmelk. Bland med en stavmikser og se ann konsistensen. Fyll på med mer kokosmelk om du ønsker isen mykere. Smak deretter til med noen dråper natreen (eller om du har en annen søtning).

Det beste er å servere den fersk. Hvis du legger den i kjøleskapet så vil den smelte. Du kan putte den i fryseren, men da må du ta den ut litt i forveien så den mykner før servering. Men vær obs på at smaken ikke blir like god som når den er fersk.

Vaniljeiskrem 

vaniljeis

Foto fra ketodietapp.com

Ingredienser:

 • 3 dl kremfløte
 • 3 eggeplommer
 • 1 ts vaniljepulver
 • 2 ss natreen pulver
 • Evtl. raspet mørk sjokolade (70% eller høyere)

Fremgangsmåte:

 • Pisk eggeplommene og natreen (eller annen søtning du foretrekker) til det blir tykt
 • Pisk så sammen kremfløten og vaniljepulveret
 • Tilsett så eggemassen sammen med kremfløten, og bland det sammen
 • Om du ønsker sjokolade kan du så raspe dette over røren og blande det sammen
 • Avslutt så med å legge isen over i former du kan putte i fryseren, men husk å dekk de til med platfolie for hindre at det ikke krystaliserer seg når det fryser
 • Etter 3-4 timer er den klar til nyting 🙂

Beste alternativet du kan kjøpe

Når det gjelder alternativer til man kan kjøpe så er det beste alternativet jeg har kommet over de to nye isene i «Frost» serien profilert av Caroline Berg Eriksen og Camilla Pihl. Disse har et karbohydrat innhold på 12g per 100g, og er vel noe av det lavest innholdet jeg har sett som man får kjøpt ferdig. Den burde også være ganske grei å få tak i da den selges på 7 Eleven, Shell, Narvesen og Rema 1000.

 

Har du noen is tips du kan dele?

 

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR