Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
 

Lavkarbo pizza med blomkålbunn og parmaskinke

Etter å ha sett det har vært mye snakk og deling av oppskrifter til pizza med blomkålbunn på sosiale medier, så måtte jeg prøve ut dette selv. Det første de fleste tenker når de hører om blomkålbunn er nok «kan det være noe godt da?», og da kan nå underskrive på at det gjør det faktisk! Dette seiler virkelig opp som en av mine favoritter nå, og jeg gleder meg til mange pizzaer fremover 🙂

Varianten jeg lagde denne gangen var en med parmaskinke, men her er det jo bare bruke hva enn slags fyll du liker. Denne oppskriften var akkurat nok til en pizza til to sultne personer

Ingredienser

Bunn

 • 1/2 blomkål
 • 3 ss mandelmel
 • 2 egg
 • 1 ss olivenolje
 • 1 liten neve ost (jeg brukte manchego)
 • 1/2 ts salt

Pizzasaus

 • 1 boks med hakkede tomater
 • Krydder: Hvitløkspulver, chilipulver, pepper, salt, basilikum, timian (her er detbare å smake til for å finne din smak)
 • Noen dråper med sitron

Topping

 • 80g parmaskinke
 • Revet manchego
 • Ruccolasalat
 • Cherrytomater

Fremgangsmåte

Bunn

 1. Sett ovnen din på 250C med varmluft
 2. Del blomkålen opp i mindre biter og mal det så til fint mel med en blender
 3. Bland det i så en bolle sammen med de andre ingrediensene (mandelmel, egg, olivenolje, ost og salt). Jeg rørte så alt sammen med en gaffel.
 4. Form så massen på et stekebrett. Jeg liker tynn bunn og la den som et tynt lag på stekebrettet, og brukte en slikkepott til det. Jeg måtte være litt forsiktig når jeg gjorde dette så det ikke ble hull i bunnen.
 5. Sett så bunnen inn i ovnen i 15 minutter. Dette kan være forskjellige fra ovn til ovn, så følg med her så den ikke blir brent

blomkålbunn

Fra helt hode til malt hode

 

Pizzasaus og topping

 1. Hell de hakkete tomatene i en kasserolle og varm opp
 2. Bland sammen med de krydderene du liker og smak til
 3. Med pizzabunnen ferdig brer du pizzasausen utover bunnen
 4. Siden jeg skulle bruke parmaskinke la jeg så osten på, men har du andre ønsker snur du rundt på den rekkefølgen 🙂
 5. Deretter puttet jeg pizzaen inn i ovnen igjen til osten hadde smeltet

Og når dette er gjort er det bare å ta den ut av ovnen og legge på parmaskinken, ruccolaen og cherrytomatene. Det gjør seg også med pinjekjerner, men det hadde jeg ikke for øyeblikket.

Bon apetit 🙂

 

 

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR