Lavkarbo glutenfri vafler

Det er påsketid og høysesong for vafler! Etter ha prøvd mange forskjellige oppskrifter med varierende utfall, så prøvde jeg i går denne veldig enkle oppskriften med stor suksess. Den blir ikke sprø som med vanlig mel, men smakte godt og scorer høyt på enkelhet.

Dette er hva jeg brukte for 3 vafler:

  • 2 egg
  • 1 ts johannesbrødkjernemel
  • 2 ts sukrin gold
  • 5 dråper natreen (smak til)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljepulver

Bland sammen og stek 🙂

En variant jeg lagde meg av denne vaffelen var å smøre på smør på hele skiva og deretter strø på sukrin gold og kanel. Rull vaffelen og voila så hadde man jammen en slags vestlandslefse.

Jeg vil ved neste røre også prøve å ha litt smeltet smør i røra. Du kan jo prøve det om du har lyst til å hive deg over denne oppskriften, og gi meg gjerne tilbakemelding!

God Påske!

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Har igjennom en endret livsstil beholdt min egenproduksjon og lever i dag uten bruk av insulin. Grunnlegger av diasensa.com - nettstedet hvor personer med diabetes hjelper hverandre til en bedre hverdag

Siste kommentarer
  • Får man tre plater av en så liten røre? 😮

  • Ingen mel?

  • Denne var førsteklasses! Kan serveres til gjester som ikke har diabetes. Jeg bruker tagatesse i stedet for sukrin, bare litt mindre (1 tsk) til søtning. Går kjempefint. Skal også ha litt smeltet smør neste gang. Vaflene blir jo også kjempegode med litt smør på – og kanelstrø. Innertier!

SKRIV EN KOMMENTAR