Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Biff med ovnsbakte grønnsaker

Dette er ikke en veldig fancy rett, men etter selv å ha vært litt for ensidig i form av hvordan grønsaker blir tilbredt (ofte kokt eller lagd som mos), så følte jeg det var tide med en forandring. Løsningen ble da å ovnsbake grønnsakene, noe som ga en veldig god smak og ikke minst det gjør jobben enkel da det bare er å sette grønnsakene i ovnen og la de godgjøre seg.

Denne oppskriften er til to sultne personer.

Grønnsakene

1 rødbet
1 løk
1 sjalottløk
4 fed hvitløk
1/2 brokkoli
3 store champignon

Skjær grønnsakene opp i passe store biter. Sjalottløken delte jeg i to og hvitløkfedene lot jeg være hele. De andre grønnsakene ble kuttet store nok til at man får konsistensen av de etter en stund i ovnen. Rødbeter har litt mer karbohydrater (ca 9g / 100g) men jeg unnet meg en her for ny smak og siden den gir en fin farge.

Jeg la grønnsakene så i en ildfast form sammen med noen skiver smør, samt saltet. Her kan du også bruke en god olivenolje istedenfor. Deretter la jeg aluminiumsfolie over og satte inn i ovnen på 225C. Det tok ca 30 minutter før de var ferdig.

Biff 

Denne steker du etter eget ønske 🙂 Jeg liker å krydre med salt, pepper og hvitløkspulver.

Saus

En sikker vinner for meg er bearnaise saus, og jeg har testet det meste som er tilgjengelig i butikkhyllene. De jeg personlig liker best er Flying Culinary Circus sine alternativer samt Lohmanns (litt usikker om den heter akkurat det) som er tilgjengelig på Kiwi. Men for å gi det hele en ny smak har jeg opp i ca 2 ts med Touch of Taste viltfond.

God middag!

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Siste kommentar

SKRIV EN KOMMENTAR