Keisersnitt-babyer mangler viktige allergi-bakterier

Følger opp med en ny artikkel fra VG i dag om en studie som viser at barn som blir født med keisersnitt har for lite av bakterier som er viktig for kroppens helse. Dette er i tråd med hva blant annet Dr. Natasha Campbell-Mcbride snakker om, og er igjen en bekreftelse på hvor viktig en optimal tarmflora er – som igjen er avhengig av et godt kosthold. Jeg kan for øvrig legge til at jeg ble selv født med keisersnitt, og sånn sett er en bekreftelse på denne studien hvor man blant annet fant ut at: «I tillegg til å være mer utsatt for ulike allergier, forekommer også diabetes og irritabel tarm oftere blant barn som fødes ved keisersnitt.»

Den gode nyheten er at man faktisk kan gjøre noe med situasjonen om man har kommet skeivt ut. Jeg nærmer meg nå 2 år etter jeg fikk diagnosen diabetes type-1 og kroppen klarer seg fortsatt med den egenproduksjonen jeg har. Det som er interessant er at C-Peptide, som er en indikasjon på hvor høy insulinproduksjonen jeg har, ser ut til å være stigende. Jeg kommer tilbake med mer om dette når flere blodprøver har blitt tatt.

Ha en fin uke!

Tagger til innlegget
Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Har igjennom en endret livsstil beholdt min egenproduksjon og lever i dag uten bruk av insulin. Grunnlegger av diasensa.com - nettstedet hvor personer med diabetes hjelper hverandre til en bedre hverdag

Ingen kommentarer ennå

SKRIV EN KOMMENTAR