Barn med diabetes og cøliaki

Kom over denne artikkelen i dag lagt ut av Diabetesforbundet og synes det var interessant sett i sammenheng med intervjuet av Dr. Natasha Campbell-McBride , som du kan se her. Imunforsvaret ditt styres i stor grad av hvordan tarmen din har det, og står det dårlig til kan dette slå ut i form av både diabetes og cøliaki. En annen interessant sammenheng mellom denne artikkelen og det Dr. Natasha snakker om er at et nyfødt barn får sin tarmflora fra moren under fødselen. Er denne dårlig og man igjen stresser kroppen fra fødsel av med dårlig kosthold kan dette slå ut i sykdommer som diabetes og cøliaki. Viktigheten av et bra kosthold må man med andre ord virkelig ikke undervurdere.

 

Tagger til innlegget
Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Har igjennom en endret livsstil beholdt min egenproduksjon og lever i dag uten bruk av insulin. Grunnlegger av diasensa.com - nettstedet hvor personer med diabetes hjelper hverandre til en bedre hverdag

Ingen kommentarer ennå

SKRIV EN KOMMENTAR