Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Smarte insulinpenner og automatisk dosering

Novo Nordisk har annonsert at de vil lansere to «sammenkoblede» insulinpenner, som vil kunne kommunisere med kontinuerlige glukoseovervåkningssystemer (CGM) og vanlige blodsukkermålere (BGM).

Etter hva jeg kan lese så dreier det seg om to insulinpenner som vil hete NovoPen 6 og NovoPen Echo Plus, og de vil komme til markedet tidlig 2019.

Ved første øyekast trodde jeg denne løsningen ville gjøre det mulig at en automatisk setter insulin, men i første omgang vil dette systemet bare automatisere data lagring – altså hvor mye insulin man setter. Denne dataen lagres i skyen via partnerskap Novo Nordisk har med IBM Watson Health og Glooko.

Med andre ord blir hverdagen litt enklere for logging, men vi må nok vente en stund til for en helautomatisk løsning og her ser det ut som Eli Lilly har noe spennende på gang. De holder visst på med automatisk doseringsløsning sammen med Dexcom. Mer informasjon kommer.

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR