Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Mine favorittoppskrifter til 17. mai

Det nærmer seg 17. mai, og da blir det gjerne is, kaker, pølser og annen grillmat. For å gjøre planleggingen og gjennomføringen av den store dagen enklere har jeg samlet noen av mine favoritter, og håper det både inspirerer og faller i smak. Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt via snakkeboblen nede i høyre hjørnet.

Desserter og kaker

Sarah Bernard lavkarbo kake

En av de meste populære kakene på Diasensa, og helt klart en av mine favoritter. Nydelig kombinasjon av nøtter og sjokolade, og det myke fyllet er helt fantastisk. En bedre kake til 17. mai skal du lete lenge etter. Og om det skulle bli noe til overs er det ikke noe problem å fryse denne kaken. Faktisk er den ganske god også å spise kald som en iskake.

Lavkarbo glutenfri vafler

Vafler på 17. mai? Ja, gjerne! Disse er lavkarbo og glutenfri, og jeg spiser dem enten med hjemmelaget syltetøy eller smør og kanel.

En meget god lavkarbo sjokoladekake

Navnet sier vel sitt. Dette er en meget god lavkarbo sjokolade, og en du ikke vil angre på at du lagde.

Lavkarbo sjokoladekake med mykt fyll

Om mykt fyll er noe du setter pris på og sjokolade noe du er glad i, så er dette kaken du bør omfavne.

Hasselnøttmarengs med bær og syrlig krem

En skikkelig sommerlig kake som passer ypperlig til 17. mai feiringen.

Lavkarbo ostekake med bringebær og hvit sjokolade

Den siste kaken er denne nydelige ostekaken, som også leverer fargemessig med tanke på 17. mai.

Frozen yoghurt i biter

Er det noe som garantert hører med til 17. mai så er det iskrem, og vi kan ikke være dårligere enn å dele noen alternativer her. Først ut er denne oppskriften på frozen yoghurt. En herlig isvariant med bær.

Kokos iskrem

Iskrem på pinne er populært, og denne vil nok raskt på bli spist opp. Denne oppskriften gir en mild smak av vanilje. Perfekt på en solfylt dag!

Brød

Pølsebrød av brødmix

Pølser er synonymt med 17. mai, men dessverre er det dårlig med lavkarbo alternativer på pølsebrød eller lompe fronten. Det beste er derfor å lage det selv, og med denne oppskriften er det superenkelt. Det eneste du trenger er Funksjonell mat sin brødmiks, som du finner i de fleste helsekost butikker.

Cloud bread – lavkarbobrød

Det såkalt cloud bread er noe jeg lager ganske ofte og som passer godt enten som burgerbrød eller til reker. Det var derfor ganske så selvsagt at den fikk plass på listen over oppskrifter til 17. mai.

Sideretter

Lavkarbo squashsalat – ala potetsalat

Dette er en sommerfavoritt! Hvorfor man spise potetsalat når man kan spise dette skjønner ikke jeg. Veldig enkelt og lage, og passer til alt du til vanlig ville ha hatt potetsalat til.

Chimichurri saus

Vi fortsetter med tilbehør til grillmat, og da er en god chimichurri en selvskreven gjest til bordet.

Hjemmelaget pesto

Perfekt til det meste av grillmat og salater, og heller ikke så vanskelig å lage. De fleste pesto man får kjøpt i butikken innholder blant annet mye nøtter (cashew), noe som egentlig ikke er en del av pesto oppskrift. Med denne oppskriften får du pesto  med under 2 gram karbohydrater per 100 gram. Det har jeg ikke sett i en ferdigvare ennå.

Lyst på mer inspirasjon? Jeg har lagret enda noen flere favoritter på Diasensa.com (for Premium medlemmer). Og om du er på jakt etter gode lavkarbo / ketogene oppskrifter så finner du over 300 av dem her.

 

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR