Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
 

Noe nytt har startet

Jeg har en bok liggende hjemme. På fremsiden står det MÅLBOK. Der skriver jeg ned mine drømmer og planer. Da kan jeg lettere holde fokus mot det jeg vil. For en god tid tilbake skrev jeg ned hva jeg ønsket å jobbe med. Nå er jeg i mål.

På Lysaker i Oslo har Senter for Livsstilsmedisin åpnet dørene. Jeg er heldig. Jeg er en av terapeutene her.

Ubalanser og sykdom

Så lenge alt er i balanse er vi friske. Sykdom kommer som følge av en ubalanse et eller annet sted. Alt henger sammen med alt.

Jeg gikk i mange år og trodde det var helt normalt å være forkjøla flere ganger i året. Jeg gikk rundt med en mage som alltid ulte. En mage som ofte var oppblåst.

Jeg utviklet både astma og pollenallergi. Jeg tenkte ikke at det var normalt, men det var ikke særlig unormalt heller. Nesten alle har en eller annen form for allergi, eller en intoleranse mot matvarer. Det kan ikke være sånn det skal være? I tillegg fikk jeg en autoimmun sykdom, diabetes 1.

Nå vet jeg mer om ubalanser. Jeg har lært hvordan kroppen min fungerer. Hvor viktig en god fordøyelse er for at jeg skal være frisk. God tarmfunksjon er viktig for immunforsvaret. For å dempe betennelser, vonde ledd og muskler. Alt starter i tarmen min. Mat påvirker også psyken min. Spiser jeg feil blir jeg nedstemt. Du har kanskje kjent på hvordan du føler deg etter en kveld hvor du har dyttet ned masse sukker og junk-food?

Jeg har erfart hva stress, bekymringer og tanker gjør med energinivået. Med fordøyelsen og søvnen. Jeg har kjent på spenninger i nakke og skuldre. Lite matlyst og dårlig fordøyelse når jeg har grublet mye. Jeg har lært å gjøre noe med tankene. Jeg håndterer stress bedre enn før.

Jeg vet at fastleger har mye å gjøre. Det er satt av ca 20 minutter på en konsultasjon. Da blir det mest symptombehandling. Det kan hjelpe meg der og da, men ubalansen rettes ikke opp. Ofte kan det motsatte skje. Det blir flere ubalanser.

Løsninger

Hva om legen hadde god tid? Tok alle de undersøkelsene som trengtes for å finne hvor ubalansen sitter. Kanskje er jeg sliten fordi jeg har næringsmangler? Mange leger kan lite om hvordan maten vi spiser påvirker helsen vår. Rett og slett fordi de ikke har lært det. Å gå rundt å være trøtt og sliten uten å få påvist at noe er galt er deprimerende i seg selv. Noen ganger er alle prøver fine. Likevel er det mye som ikke stemmer. Hvis ikke alle våre hormoner spiller på lag kan det bli skikkelig ugreit.

Hva om noen kunne fortelle meg hva jeg skulle gjøre for å bedre næringsopptaket? Forklare meg enkelt hva som skjer fra maten tygges til den kommer ut i den andre enden. Hvor viktig den prosessen er. Mange aner ikke hva maten gjør på sin ferd gjennom tarmen. Vi hører ofte at det uler og bråker, men utover det bryr vi oss ikke særlig. Ikke før det begynner å bli ubehagelig. Hva om noen kunne tipse om enkle løsninger i en stresset hverdag? Fortelle hva mat egentlig er, hva den gjør.

Stress over lang tid setter seg i kroppen. Det samme gjør et dårlig kosthold. Det kan dukke opp smerter. Kanskje diffuse først.

– Det går sikkert over.
– Sånn er det å bli gammel.

Den har jeg hørt mange ganger. Jeg vet mange tror det er helt normalt å få litt vondt i muskler og ledd når man er godt oppe i 40 årene.

Hallo, da har vi ca halve livet igjen altså!

Hvis noen kunne fortelle meg hva jeg skal gjøre for å vedlikeholde kroppen. Hva jeg kan gjøre når jeg har smerter. Ting jeg kan gjøre uten å trene på helsestudio hver dag. Noen som kan lære meg enkle grep for å holde maskineriet vedlike. Slik at jeg kan være sterk også når jeg er 80.

Livsstilsmedisin

Det fine er at vi har samlet oss under samme tak. Legen, muskelterapeuten og ernæringsterapeuten.
Vi vil gjøre det vi kan for at du skal få den hjelpen du trenger.

Meg kjenner du fra denne bloggen. Du kjenner også litt til muskelterapeuten/helsecoachen Tor Strømsnes.

Du finner oss her i nye fine lokaler på Lysaker.
Ønsker du en time, finner du kontaktinfo og skjema for online bestilling.

Bor du langt fra Oslo, finnes det alltid en løsning i denne digitale verdenen.
Vi er på skype og/eller telefon.
Og du finner oss på facebook.

Åpningstilbud:

Nina – ernæringsterapi
Du får 20 % på alle konsultasjoner ut november

img_4021

Tor – 15 minutters gratis konsultasjon inneholder:
• Gjennomgang av det som er hovedproblemet ditt.
•Enkel funksjonstesting
• Forslag til hva du selv bør gjøre
• Forslag til hva jeg kan hjelpe deg med

bilde

Fredag 18. november har vi en åpen dag på klinikken. Det vil komme mer informasjon rundt dette på vår facebook side.

Velkommen!

livsstils

Senter for Livsstilsmedisin

Skrevet av

Fikk diagnosen diabetes type 1 i desember 2013. Er utdannet ernæringsterapeut og har egen praksis på Lysaker hvor hun jobber tett med to private leger. Du kan lese mer på: ninahuso.no

Siste kommentarer
 • Alle vil før eller senere ha nytte av kvalitative endringer i det som påvirker «samspillet mellom psykiske og kroppslige funksjoner eller symptomer» eller -direkte det somatiske.

  Noe av negativ karakter kan ha utviklet og forsterket seg over år og skapt ubalanse og svekkelse.

  Mirakler er vel sjeldne. Hurtig restitusjon når det en eksponeres for av negativ karakter fjernes, ikke i så uvanlig.

  I noen tilfeller kan restitusjon naturlig nok kreve tid. Kanskje må det fokuseres på i første omgang å hindre ytterligere forverring.

  Kompleks kirurgi og medisinering hvis og når nødvendig – dette kan en lege si noe om.

  Lykke til.

 • Hei Kjell.

  Takk for lykkeønskning.

  Jeg pleier å tenke at det viktigste er prosessen. Vi kan ikke bestemme hvor lang tid det skal ta å bli smertefri, gå ned i vekt, eller få en bedring fra kroniske tilstander. Noen ganger går det raskt, andre ganger tar det tid som du sier. Det vi kan bestemme er prosessen, der vi gjør hva vi kan for å fjerne stressfaktorene på systemet. Både de opplagte og de skjulte, kanskje spesielt de siste. Samtidig som vi fyller på med god ernæring og faktorer som bidrar til reparasjon og vedlikehold.

  Det kan noen ganger føre til hva vi kan kalle «mirakler», når vi ser på det fantastiske systemet vi har innebygd i oss. Vi kan sjelden medisinere oss friske når det gjelder kroniske livsstilsplager. Kroppen selv må gjøre jobben, når vi legger forutsetningene til rette for det. Gjennom gode prosesser og gode forutsetninger for framgang.

  I prinsippet har det lite å se hvor lang tid en prossess tar så lenge vi er i den. Livet er langt for de fleste av oss, kanskje er det ennå 20-30 år med potensiell bedre helse som venter. Hvis en prosess kan komme i gang, som gir en gradvis bedring i stedet for det motsatte.

SKRIV EN KOMMENTAR