Dr. Michael Mosley: Myndighetenes kostholdsråd er elendige

Dr. Michael Mosley var forleden på Skavlan hvor han snakket om diabetes og hva han kaller blodsukkerdietten. Kjært barn mange navn, og det er egentlig et lavkarbo kosthold han snakker om.

I løpet av intervjuet tar Dr. Mosley opp flere viktige ting, deriblant kanskje den viktigste: Et stabilt blodsukker er ikke bare viktig for personer med diabetes, men er fundamentalt for alle for å oppnå god helse.

Han tar også opp problematikken med det norske kostholdet hvor det er for mye karbohydrater i form av brød og poteter, og fremhever kostholdet rundt middelhavet som et bedre alternativ med sitt større inntak av fett igjennom blant annet olivenolje og mindre inntak av karbohydrater.

For de som trenger litt motivasjon til å komme igang med en kostholdsendring kom han med statistikk fra Norge og Sverige som jeg selv ikke har særlig lyst til å bli en del av:

  • Diabetes er den største årsaken til impotens hos menn
  • Diabetes er den største årsaken til forebyggende blindhet
  • Diabetes er den største årsaken til amputasjoner
  • Med diabetes har du en forventet levealder 10 år mindre enn en uten
  • Diabetes dobler din fare for demens og dobler din fare for hjertesykdom

MEN, husk dette er problemer som dukker opp om man ikke opprettholder et stabilt blodsukker OG som han snakker om innledningsvis: Dette er det lettere å gjennomføre om man spiser et lavkarbo kosthold.

Dr. Mosley tar også opp utfordringen med myndighetene som gir elendige kostholdsråd til personer med diabetes, og da bruker jeg hans ord selv om det kunne like gjerne kunne vært mine.

Hele intervjuet med Dr. Mosley er på ca 12 minutter, og du kan se det på NRK TV. Absolutt verdt en titt!

 

 

Tagger til innlegget
Skrevet av

<p>Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Har igjennom en endret livsstil beholdt min egenproduksjon og lever i dag uten bruk av insulin. Grunnlegger av diasensa.com – nettstedet hvor personer med diabetes hjelper hverandre til en bedre hverdag</p>

Siste kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR