Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
 

17 matvarer jeg ikke klarer meg uten (og hvorfor)

Jeg har merket meg at det er en del matvarer som havner oftere i handlekurven enn andre, og som har blitt et fast inventar enten i tørrskapet eller kjøleskapet. Listen nedenfor kan vel gi et lite hint til en viss repetisjon av maten jeg spiser, men i en travel hverdag er det godt å ha noen noen rutiner som sikrer at jeg hele tiden spiser mat som gjør det lettere og kontrollere blodsukkeret. Å stå der med et uforklarlig høyt blodsukker er vel noe de fleste av oss ønsker og unngå, og med bruk av de ingrediensene her har jeg funnet noe som fungerer for meg. I tillegg har mange av matvarene en del andre helsemessige gevinster som du kan lese om i linkene jeg har lagt ved.

En siste fordel jeg vil legge til er at jeg ved å ofte handle disse varene noterer meg hva prisene ligger på, og kan kjøpe inn litt ekstra når jeg ser prisen er satt ned. Så denne listen skal gjøre godt både for kropp og lommebok 🙂

I tørrskapet:

Kokosmelk (Go-Tan sin eller Rema 1000 sin i rosa boks)

 • I smoothie
 • Brukes i en enkel dessert snack: Nøtter blandet med kanel

Mandler 

Valnøtter

 • Gjerne som en liten håndfull snack
 •  I steinalder brød

Hasselnøtter

 • Gjerne som en liten håndfull snack
 • I steinalder brød

Linfrø

 • I steinalder brød

Sesamfrø

 • I steinalder brød

God olivenolje

 • I salater og i steinalder brødet

Boks hakkede tomater 

 • Til min hjemmelagde bolognese (med squash istedenfor spaghetti) eller pizza

Krydder

Kanel (Helst Ceylon)

 • Brukes i smoothie eller snacken som nevnt over

Hvitløkspulver

 • Fast støttespiller i det meste av matlaging fra krydring av kjøtt til moser
 • Hvitløkens egenskaper er det også mange av

Gurkemeie pulver (mange fine egenskaper ved gurkemeie)

I kjøleskapet

Avokado

 • En gode kilde til det gode fettet, og jeg bruker den i alt fra smoothie til salater, til å legge den i skiver inn i en omelett.
 • Eller verdens raskeste lunch: Makrell i tomat most med halv avokado og litt majones.
 • Mer informasjon om avokado kan du lese her

Grønnkål

Spinat

Sitron / Lime

 • Bruker jeg for å gi smak til vann

Brokkoli

Egg

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR