Dr. Bernstein gir en kort og viktig demonstrasjon hvorfor lavkarbo og diabetes passer sammen

I denne videoen ser dere Dr. Bernstein, som selv har diabetes og har hatt det siden 1946(!), demonstrere hvordan karbohydrater fra et brød raskt gjøres om til glukose. I TV opptaket er også en ernæringsfysiolog som selv etter demonstrasjonen tviholder på rådene om fiber fra brød, frukt etc.

Dette er jo debatten som går igjen og igjen og igjen, og den kommer vel ikke til å gi seg med det første. Men fakta er at vi i dag har nådd en epidemi når det gjelder antall og veksten av diabetes. Det er i dag 422 millioner som har sykdommen (type 1 og type 2), det er 1,5 millioner som dør av sykdommen som direkte årsak hvert år og 1 av 3 av verdens befolknig over 18 er overvektig. Noe er forferdelig feil, og jeg tar meg friheten til å si at dagens kostholdsråd fra helsevesenet ikke hjelper i positiv retning her.

 

 

 

Tagger til innlegget
Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Har igjennom en endret livsstil beholdt min egenproduksjon og lever i dag uten bruk av insulin. Grunnlegger av diasensa.com - nettstedet hvor personer med diabetes hjelper hverandre til en bedre hverdag

Ingen kommentarer ennå

SKRIV EN KOMMENTAR