Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Tusen takk for det gamle, vi gleder oss til det nye!

Da er det snart jul igjen, og 2015 er snart over. Vi har blitt klokere, fått flere erfaringer, både på godt og vondt og vi har lært mer.

Bakgrunnen for Insulinfribloggen er å dele våre erfaringer rundt det å ha en diabetesdiagnose. Vi vet at alle opplever sin diabetes forskjellig, derfor er det veldig fint å kunne dele egne erfaringer, og ikke minst å høre på andres. Jeg kjenner ikke så mange med diabetes, og før jeg fikk diagnosen selv visste jeg nesten ingenting om det. Steinar, som jeg skriver denne bloggen sammen med, var den første jeg ble kjent med en diabetes diagnose. Nå har jo han også en veldig annerledes historie enn mange andre. Det er veldig få med diabetes type 1 som kan greie seg uten insulin så lenge etter diagnosen ble oppdaget. De fleste har noe egenproduksjon igjen ved nyoppdaget diabetes, og kan derfor greie seg uten, eller med veldig lite insulin den første tiden. Jeg har også fremdeles noe egenproduksjon igjen to år etter at jeg fikk min diagnose. Jeg vet at Steinar har jobbet hardt for å komme dit han er i dag, og at det ikke har vært noen lett vei å gå. Jeg har lært mye av måten han har taklet diagnosen på, og er glad han var den første jeg ble kjent med når jeg selv var redd, uerfaren og usikker.

Vårt mål

Målet med insulinfri er ikke at alle med diabetes skal slutte å ta insulin, det vet vi er veldig farlig. Målet er at så mange som mulig skal kunne leve et fullverdig liv uten å gå rundt å være redd for ubehagelige følinger, senskader og andre ting som kan stoppe oss i hverdagen. Vi vet at ved å redusere karbohydratinnholdet i kosten vil blodsukkeret stabiliseres. Spiser man nok av riktige næringsrike fettkilder vil energien holde seg stabil gjennom dagen, og man får lite behov for å fylle på med mat uten at man faktisk er sulten. Vi vet at ved å redusere stressnivået og sove nok vil blodsukkeret stabiliseres. Det er derfor viktig å ta noen grep også rundt den delen av livet. Videre vet vi at nok fysisk aktivitet vil gi positive resultater for blodsukkeret, så det å trene nok er også viktig. Derfor holder vi fokus på de tre elementene, kosthold, stressmestring og trening.

Vi med diabetes type 1 har en kronisk diagnose, og blir nødt til å leve med den resten av livet. Det vi i Insulinfri, og sikkert de fleste andre, ønsker for våre liv er å leve så godt som mulig og så lenge som mulig. Vi ønsker også at den tiden vi er her skal vi få mest mulig ut av livet. Vi jobber derfor hver dag, som sikkert også mange andre gjør, med å forstå og bli venn med diabetesen. Det er nok et livslangt prosjekt, men vi vet at det er bare opp til oss selv hvordan vi vil takle det. Vi er nysgjerrige, og vi har satt oss mål som vi vil strekke oss mot. Vi ønsker også som sagt å dele våre erfaringer med andre. At alle ikke er enige i måten vi takler vår diabetes på, har vi full respekt for. Dette er hva vi har erfart og lært, men vi vet at også mange med oss har kommet frem til det samme.

Tusen takk

Vi blir utrolig glade hver gang vi hører historier fra dere om hva dere har utrettet og endret etter at dere fant bloggen. Det gir oss inspirasjon til å fortsette videre. Det er også veldig gledelig at det stadig kommer nye lesere.

I det nye året vil vi fortsette å dele våre erfaringer, vi vil begge studere videre både ernæring og stressmestring og deler også av den kunnskapen.
Som sagt, vi gleder oss over alle som leser bloggen, det er alle dere som holder bloggen oppe. Vi blir inspirert av tilbakemeldinger, og hører gjerne flere av deres historier.

Tusen takk for alt dere har gitt oss i 2015, og vi ser frem til fortsettelsen i 2016.

 

god julDa gjenstår det å ønske dere alle en riktig God Jul og et Godt Nytt År!

Skrevet av

Fikk diagnosen diabetes type 1 i desember 2013. Er utdannet ernæringsterapeut og har egen praksis på Lysaker hvor hun jobber tett med to private leger. Du kan lese mer på: ninahuso.no

Siste kommentarer
  • God jul og godt nytt år til dere og – og takk for all inspirasjon i 2015. Dere har i alle fall gitt meg et bedre liv med min diabetes.
    Elisabeth

    • God jul til deg også, og tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Vi gleder oss til å fortsette i 2016 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR