Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Lyst til å prøve noe nytt?

Diabetes er en tøff påkjennelse. En del av deg som ikke fungerer som den skal, som krever at du er ekstra påpasselig – med alt – hele tiden. Det gjør noe med deg. Det gir deg et annet tankesett, og det gir deg muligheter. Lyst til å bli kjent med de og prøve noe nytt?

Jeg har lurt på dette med at man skal leve som normalt når man har diabetes. Men hva er egentlig normalt? Og hva får du igjen for å leve dette normale livet? La oss si du fortsetter å spise et kosthold som anbefales av helsedirektoratet med 45 – 60% karbohydrater. Du kan klappe deg på skulderen over hvor normal kost du har, men er insulin dosen som følger normalt? Er frykten for føling normalt?

Som diabetiker tør jeg derfor å påstå at sannheten er slik at du ikke er normal. Men hva er egentlig så galt med det? Jeg mener det egentlig gir deg en kjempemulighet! Din kropp er slik at den ikke tåler alskens herjinger som man normalt gjør. Den krever din oppmerksomhet og pleie. Og med din oppmerksomhet kan du få en helse og livskvalitet som får «normalen» til å blekne, og det er ikke så vanskelig som du kanskje tror.

På min vei siden jeg fikk diabetes, og også endret min livsstil, er det to ting jeg ser har vært avgjørende for forbedringen i helsen: Informasjon og motivasjon. Informasjon til å gjøre de rette aktiviteter, og motivasjon til faktisk å gjøre det. Motivasjonen har for min del vært grei å finne fordi jeg har hatt flere sykdommer tidligere og at jeg med diabetesen nådde et punkt. Jeg vil ikke ha flere ubehagelige nyheter.

Men det å finne informasjon har ikke vært lett, og dette er en pågående prosess. Hva gjør maten med meg? Hvilken trening er best for blodsukkeret? Hvordan kan jeg stresse mindre og føle meg bedre? Hvordan skal jeg få tid til alt dette og faktisk leve?

Dette er tricky, og erfaringen er at jo mer nysgjerrig du er og graver deg ned i materien jo mer finner du. Samtidig ser jeg at mange personer gjør samme gravejobben, og at økt kunnskap havner rundt omkring på tuer i Norge og i hele verden. Hva om man hadde klart å samle den kunnskapen og sammen hjulpet hverandre til en bedre hverdag?

Det er det jeg har lyst til å gjøre noe med. Noe som gjør oss sterkere sammen. Lar oss finne løsninger sammen. Lar oss leve gode liv med denne sykdommen.

Fra den dagen jeg endret livsstilen min har jeg gjort meg opp mange erfaringer som jeg deler her på bloggen, og det gleder meg å få de gode tilbakemeldingene vi får. Men jeg har følt på det å få informasjonen mer organisert, for det er mye informasjon og for en med ny diagnose kan jeg forstå at det er overveldende mye man må ta tak i. Så med et ønske om å løse informasjonsoverfloden samt skape et et sted hvor vi kan bedre dele våre erfaringer, få avklart spørsmål vi har og ikke minst gi hverandre håp og støtte så ble Evolvr skapt.

Evolvr skal bli den ressursen du kan gå til for å finne ut hvordan du kan beste leve med diabetes, få bedre helse og økt livskvalitet. Ja, det er et stort mål og jeg er ikke der ennå. Men det går fremover, og gjennom tilbakemeldinger jeg har fått fra de første brukerne blir det bedre og bedre for hver dag. Og nå har jeg lyst til at flere skal prøve seg for jeg lager dette for at alle skal ha en glede av det, og da trenger jeg tilbakemeldinger. Har du derfor lyst til å prøve noe nytt og ta del i dette prosjektet? Det er gratis og det er ingen forpliktelser. Og har du tilbakemeldinger så er det bare å bruke chatten du finner nederst i høyre hjørnet på nettsiden. Jeg sitter på andre siden 🙂

Det er enkelt å melde seg på. Gå til www.evolvr.org, og skriv inn din epost adresse. Du vil da få en invitasjon til siden, og er i gang. Og bare så det er sagt så er dette åpent for alle, og du må ikke ha ditt og datt på plass for melde deg på. Høyt blodsukker, ikke kontroll på kosten, finner ikke tid til å trene, stresser dagen lang. Jepp, det er bare å melde seg på 🙂

Tusen takk for ditt engasjement! Og har du spørsmål er det bare å legge inn en kommentar eller kontakte meg på steinar@evolvr.org.

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR