Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Frokost – mitt viktigste måltid

For meg må dagen starte med en solid frokost for at kroppen skal fungere. Siden jeg våkner med et høyt fastende blodsukker må jeg få igang bukspyttkjertelen, og erfaringsmessig er det ingenting som hjelper for å få til dette annet enn en god og fet frokost. Målet med frokosten er at den skal mette lenge slik at jeg min egenproduksjon får ned blodsukkeret til lunch (og det trenger den litt tid på – som regel 4 timer), og for å få satt en stopper for sukkerproduksjonen som leveren startet på natten. Med andre ord, hvis jeg ikke spiser frokost så fortsetter blodsukkeret mitt på det høye nivået utover dagen. Jeg har også prøvd meg her med en kvikk løsning for eksempel med å spise en skje med kokosfett og noen nøtter for å se om det kan sette i gang systemet, men min erfaring er dessverre at kroppen trenger mer. Dette er rimelig godt utprøvd og dessverre et fakta jeg ikke kommer meg unna.

Men hva gjør vel det når det er så mye godt man kan lage! For min del er det som regel egg som er fundamentet i det jeg lager til frokost. Dette betyr at det blir varianter av kokt egg, eggerøre eller omelett. For å få litt ny smak på både eggerøra og omeletten bruker jeg forskjellig krydder når jeg visper sammen eggene. Typiske krydder her er gurkemeie, hvitløk og gressløk. I en omelett bruker jeg også noen ganger dijon for å en mer kraftig smak.

Og da er det egentlig bare å se hva mer man har i kjøleskapet og mixe sammen. En vanlig følgesvenn til egg er jo bacon, men man kan jo gå lei av dette om det spises for ofte og kanskje man heller ikke har det i kjøleskapet. Det blir derfor til at jeg heller finner annet pålegg og steker det i pannen som baconet. Et eksempel er:

omelett lavkarbo

Dette er en omelett med 2 egg, noen skiver salami og spinatblad. Stekte lett salami og spinat før jeg helte vispede eggene over og lot det steke på middels varme noen minutter.

En annen variant som jeg prøvde i påsken var bløtkokt egg med skinke rullet rundt i  avokado. Ved å dyppe rullen i avokado ble det en ny og smakfull variant.

bløtkokt egg avokado

Om du er veldig sulten en morgen kan jeg også tipse deg om denne sandwichen som sitter godt i magen:

sandwich

 

Ellers er en av mine favoritter denne wrapsen som du kan legge så utrolig mye digg inn i. Denne fungerer like godt til frokost, lunch eller middag 🙂

Photo 21.06.14 14 57 59 (Medium)
 Jeg håper det ga litt inspirasjon til frokostbordet, og om du har noen gode ideer selv så setter vi pris på at du deler. Man kan aldri få nok forslag til oppskrifter 🙂

 

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR