Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
 

Fremskritt…men hva kommer det av?

Denne uken her har vært spesiell, og jeg skriver egentlig denne posten som en liten refleksjon da jeg ikke har kommet frem til noe godt svar ennå. Grunnen til at uken har vært spesiell er fordi jeg har hatt betydelig lavere blodsukker enn hva som er normalen, særlig når det gjelder fastende blodsukker. Dette vil si at jeg har ligget på rundt 6,5 når jeg våkner, istedenfor opp mot 8 som har vært vanlig før. Dette har ganske store konsekvenser da jeg med et lavere fastende blodsukker også får et bedre blodsukker i løpet av dagen fordi jeg ikke må «jobbe meg ned». Men hvorfor skjedde dette her nå?

Som jeg skriver innledningsvis så er dette innlegget mer for å reflektere og dele noen tanker, og det vil komme mer etterhvert som jeg ser hvordan det går. Som dere vet så tester jeg ting på meg selv ganske kontinuerlig, og dessverre så betyr det også at noen ting blir gjort samtidig. Det blir derfor vanskelig å peke på en endring, men jeg er ganske sikker på at det har noe med en av de tre grunnelementene vi fokuserer på, nemlig sinnet (de to andre er kosthold og trening).

For kosthold og trening har jeg ganske gode rutiner på, men sinnet har vært en liten nøtt. Noen dager har vært kjempebra i forhold til blodsukkeret, mens andre dager har vært dårlige – og det selv om jeg følger de samme rutinene med kosthold og trening. Med andre ord er det noe annet som skaper disse variasjonene – og det er mest sannsynlig hvordan jeg føler meg. Og da blir det med ett litt vanskelig, for følelser er så diffuse og ikke så akseptert å snakke om. Men alle har dem, i alle sine former.

Så hva har skjedd? Vel, kort fortalt når jeg tenker tilbake så er det tre nye ting som har skjedd og om en ting har trigget en annen er vanskelig å si. Men her er noen ideer: Som jeg skrev om i dette innlegget har jeg fått målt at jeg har lite magnesium i kroppen og dette er noe jeg nå har begynt å rette opp i gjennom kosttilskudd og fokusere på matvarer med høyere magnesiuminnhold (samt redusere ned på kaffe og alkoholinntaket). Magnesium har mange fine egenskaper, og en av de skal være at det hjelper mot stress.

En av mulighetene kan altså være mineralmangel. Men jeg har også prøvd meg den siste tiden på en teknikk som heter EFT (Emotional Freedom Technique) eller tapping som det også blir kalt. Jeg skal ikke gå for mye inn i hva denne teknikken går ut på, og anbefaler de som er interessert til å sjekke ut for eksempel denne artikkelen her hos Dr. Mercola. Kort fortalt er det en enkel teknikk som hjelper å få løsnet eventuelle følelsesmessige barrierer. Verdt et forsøk, og garantert fri for bivirkninger 🙂

Siste endring er noe som kan ha vært en selvstendig faktor, eller som kan sees i sammenheng med de to ovenforstående endringene. For noe har skjedd med det generelle tankesettet. Jeg er rett og slett mindre bekymringsfull og jeg setter mer pris på den personen jeg er, for er det noe vi er ganske flinke til i den verdenen vi lever i dag så er det å si til oss selv at vi ikke er gode nok. Vel, det kan se ut som det tankesettet kan være ganske skadelig for helsen din. Min enkle eliminasjonsmetode og målinger av blodsukker viser hvertfall at det er noe der, og det blir spennende og se hvordan det går. Hvis ukene fortsetter slik så er det hvertfall noe jeg kan se virkelig frem til, både i forhold til et bra blodsukker og et sinn som har det godt.

Stay tuned 🙂

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Siste kommentarer
 • Hei, Steinar!
  Så spennende forskning på deg selv og som vi som følger dere nøye kan nyte godt av.
  Eft har jeg jo selv også vært borte i før, kanskje jeg skulle forsøke meg også.
  Og spesielt nå som jeg er midt i alt dette «unødvendige stresset». Sykehistorie/jobbsøking
  Kan avlegge rapport etter hvert;-)

SKRIV EN KOMMENTAR