Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
 

Mexican Mocha – lavkarbo versjon v.1

Jeg må innrømme at jeg er ganske så glad i kaffe, og selv om jeg gjerne liker å drikke den svart er det dager hvor jeg har lyst å gjøre litt mer ut av det. Og på denne regnfulle tenkte jeg at det kunne være en ide og spice det opp litt, hvilket gjør at jeg kan introdusere dere til denne kompisen her: Mexican Mocha (lavkarbo versjon). Det er kaffen for den som liker at det røsker litt og jeg må si at jeg kjenner det både i hals og at jeg har blitt litt varmere i kinna når jeg sitter her og skriver.

Siden dette var første gang jeg lager den så merker jeg at det er noe potensiale for forbedringer, men jeg håper den kan være til inspirasjon og vise at det er ganske mye rart man kan putte i kaffen som gjør det til en drikk utenom det vanlige. Og ikke minst kom gjerne med dine tilbakemeldinger hvis du prøver deg selv.

Jeg lagde denne versjonen med Nespresso maskin med melkeskummer, men neste gang skal jeg teste ut med håndbrygg.

Ingredienser:

 • 2 espresso shot
 • 1 god teskje kakaopulver
 • 1/4 teskje kanel
 • 1/4 teskje muskatnøtt
 • 1/8 teskje kayenne pepper (denne kjenner du så være forsiktig her)
 • 2 dråper Natreen
 • 1 dl Kokosmelk

Fremgangsmåte:

 • Ha i kokosmelk i melkeskummeren. Jeg brukte i underkant 1 dl her. Du kan også lage dette ved å koke opp melken i en kasserolle mens du visper.
 • Bland sammen kryderene i en liten bolle og ha i melkeskummeren
 • Lag kaffen
 • Hell i melkemiksen i kaffen
 • Enjoy 🙂

For deg som nå har lyst til å prøve har jeg følgende råd: Vær forsiktig med kayenne pepperet da denne virkelig merkes. Kan også med fordel bruke litt mer søtning og kanskje litt mer kakaopulver.

Lykke til og ha en fortreffelig søndag!

 

 

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Siste kommentar
 • Tusen takk for flott oppskrift! Drikker ikke egentlig så mye kaffe men denne smakte veldig godt, selv om jeg laget min egen versjon. Laget den idag morges før jeg hadde slått på pc’en og husket ikke hele oppskriften. Hadde sukrin Gold og glemte å ta i kakaoen – men god ble den med de flotte krydderne i – kom virkelig i julestemning.

SKRIV EN KOMMENTAR