Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
 

Lavkarbo for en uke – Nina sin frokost, lunch og middag

Vi har fått flere henvendelser om vi kan legge ut en ukesplan over hva vi spiser av lavkarbo måltider til frokost, lunch og middag, og denne uken kommer Nina sin plan. Som du ser så blir det gjerne at måltider dagen etter blir rester, noe som også gjør det både enklere å planlegge og lage mat. Godt er det også 🙂

Har du noen spørsmål til ukesplanen er det bare å ta kontakt i kommentarfeltet.

IMG_3475   IMG_3474

Jeg starter alltid dagen med en kopp kjøttkraft, når jeg kommer på jobben drikker jeg kaffe med kokosmelk.
Mitt første måltid er lunsj kl 11.00

Mandag:

Frokost/lunsj:

IMG_3231
Omelett, 4 eggeplommer, 1 hvite
Fetaost
En avokado
Spiste halvparten kl 11 og resten kl 15 (før trening)

Middag/kvelds:

IMG_3461
Salat med avocado, fetaost og nøtter

Tirsdag

Frokost/lunsj:

IMG_3440
Lavkarbobriks med leverpostei og agurk
To egg

Middag:

IMG_3447
Villsvinkotelett med blomkål-og brokkolimos, en tomat

Onsdag

Frokost/lunsj:
Rester fra middagen dagen før

Middag:

IMG_3454IMG_3458
Hjemmelaget fiskegrateng med bacon (oppskrift kommer).

Torsdag:

Frokost/lunsj:
Rester fra middagen dagen før.

Middag:

IMG_3386
Kjøttdeiggryte med blomkålris

Fredag:

Frokost/lunsj:

IMG_3418
Hjemmelaget leverpostei, 2 egg, 1/2 avokado og spekepølse

Middag:

IMG_3419

IMG_3423
Kalvegryte: Kalvekjøtt, grønnsaker, kraft og krydder legges lagvis i en leirgryte kvelden før den skal spises. Kokes sakte på 70 grader til ettermiddagen etter.

Lørdag:

Frokost/lunsj:

IMG_3426

1/2 avokado, salat, 2 egg, litt leverpostei og noen skiver bacon

Middag:

IMG_3464  IMG_3466

Ovnsstekt hel kylling med grønnsaker

Søndag:

Frokost/lunsj:
Rester fra middagen dagen før

 

 

Skrevet av

Fikk diagnosen diabetes type 1 i desember 2013. Er utdannet ernæringsterapeut og har egen praksis på Lysaker hvor hun jobber tett med to private leger. Du kan lese mer på: ninahuso.no

Siste kommentarer
 • Hei, både du og Steinar har gjort en grundig jobb med å legge ut ukesmeny med oppskrifter. Jeg kommer til å bla gjennom mang en gang for å prøve ut oppskriftene, fersk som jeg er som type 1 diabetiker på lavkarbo.

  Ja, jeg er fersk, og har derfor en del spørsmål: Det første jeg reagerte på er bruken av eggeplommer i frokostomeletten: 4 eggeplommer og bare 1 hvite!! Jeg skjønner du er ute etter nærlingsverdien. Men hvorfor unngår du proteinene i eggehviten?

  Jeg er av typen som stiger i blodsukker, bare jeg snuser på en karbohydrat. Jeg har hatt type 1 diabetes i 36 år, og har ingen egenproduksjon av insulin som kan hjelpe meg. Jeg har lurt på hvorfor i all verden jeg stiger opp til 5 mmol/l i blodsukker gjennom 2-3 egg og bacon, ei skive proteinbrød (oppskrift fra Dr. Sofie Hexeberg) samt fløte i kaffen. Jeg lærte på kurs i Spania i år at proteiner kan bli (blir alltid??) omdannet til glucose. Kan det være dette som er grunnen til at jeg stiger så mye der jeg ikke trodde jeg måtte injisere insulin? Og er dette grunnen til at du/dere ikke bruker så mye eggehvite?

  Det koster meg dessuten mye å hive matvarer – derfor må jeg spørre deg: bruker du disse hvitene til noe annet innen lavkarbodietten???

 • En klargjøring. Når jeg skriver at jeg stiger opp til 5 mmol/l i blodsukker gjennom 2-3 egg og bacon, ei skive proteinbrød, betyr det ikke at jeg har rundt 5 mmol/l i blodsukker etter et slikt måltid, men at jeg stiger f.eks. 8 mmol til rundt 13 mmol. Jeg trodde blodsukkeret skulle stå omtrent stille. I diabetesforbundet lærer vi jo at vi aldri skal ta insulin for verken proteiner eller grønnsaker – likevel stiger jeg i blodsukker gjennom slik mat, om enn ikke så heisandes mye som i HCLF-tida mi…
  Hilsen Reidun

 • Takk Nina for godt svar Nå gikk den protein-gåta opp for meg: Det proteinet kroppen IKKE har bruk for, DET blir omdannet til glukose. Dette har jeg aldri hørt fra tidligere rådgivere. Jeg gikk lenge til en «klassisk» ernæringsfysiolog i et desperat forsøk på å få blodsukkeret under kontroll. Jeg lærte bedre å telle karbohydrater – MEN jeg fikk ALDRI høre at proteiner eller grønnsaker hadde noen som helst muligheter for å bli omdannet til glukose og dermed blodsukkerstigning. Er det rart at jeg aldri følte jeg fikk gitt nok insulin, når jeg til og med på lavkarbo får stigninger jeg ikke var forberedt på – bare det at nå er stignignen innen begripelig rekkevidde? Her er det viktig informasjon som lavkarbofolka må gi videre – bl.a. til Diabetesforbundet… Jeg følger med dere og leser mye i bloggen 🙂

 • HeiTakk for inspirerende ukemeny. Jeg er helt ny på lavkarbo og en slik ukemeny er helt topp. Jeg ser at kostholdet gjør underverker for blodsukkeret . Jeg har et spørsmål om det å holde vekten når karboinntaket er lavt. Jeg går ned i vekt nå pga ketose,men hvordan stopper jeg vektnedgangen. Jeg har ca 5 kg jeg godt kan ta av,men hva gjør jeg når vekten er lav nok. Spiser jeg mer fett for å ikke gå ned mer?Eller reguleres dette av seg selv etterhvert,at man slutter å gå ned i vekt?

 • Hei.
  Jeg vil gjerne starte på lavkarbo fordi jeg er en del overvektig og har PCOS. Siden jeg gjerne vil bli gravid, føler jeg at lavkarbo pluss trening er den beste måten.
  Jeg lurte på om eggehviter er dumt for meg å spise. Jeg har normalt blodsukker, men en jeg snakket med som har PCOS ble gravid etter å ha begynt på metformin, som stabiliserer blodsukkeret hos diabetes 2 pasienter, selv om hun var slank og hadde normalt blodsukker.
  Til frokost og lunsj vil jeg helst holde meg unna brød fordi jeg bare liker lyst brød. Jeg har smakt alt som fins av grovt og halvgrovt, fra butikken og hjemmelaget, men jeg klarer bare ikke å svelge det. Hvis proteiner påvirker blodsukkeret, hva kan jeg da spise?
  Jeg tåler ikke frukt, fordi jeg får migrene av fruktsukkeret. Det samme gjelder grønnsaker med høyt sukkerinnhold.
  Helst må jeg holde fettinntaket nede siden jeg sliter med overvekt. Jeg liker ikke oliven, sopp, spekemat, men er veldig glad i fisk og kylling.

SKRIV EN KOMMENTAR