Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
 

Nydelig kokosgrøt – lavkarbo og melkefri

Etter at jeg fikk diabetes og ikke kan spise så mye karbohydrater lenger, har grøt vært fraværende i mitt kosthold. Jeg spiste det ikke så ofte før heller, men av og til kokte jeg risengrynsgrøt. Etter at ris og mel utgikk av kostholdet lette jeg litt etter alternativer og fant denne lavkarbo rømmegrøten. Men nå som jeg heller ikke spiser meieriprodukter (bortsett fra smør) så utgår denne grøten også. Jeg vet at noen liker havregrøt til frokost, men spiser man et lavkarbokosthold er ikke havregrøt innafor lenger heller da havregryn inneholder så mye som 66 gram karbohydrater pr 100 g. Det vil merkes på blodsukkeret! For en stund siden kom jeg over denne kokosgrøten. Jeg syntes ikke den falt helt i smak etter min gane, så jeg har gjort noen små endringer i oppskriften. Denne grøten er utrolig mettende, og den vil holde blodsukkeret ditt stabilt lenge.

IMG_3315Til en porsjon trenger du:

2 egg 1 dl kokosmelk 1 ss revet kokos 1 ss kokosmel 1 ts kanel 1/2 ts vaniljepulver 25 g meierismør (evt kan du bruke kokosolje)

 • Ha eggene i kasserollen sammen med kokosmelken og bland godt sammen. Tilsett resten og kok på svak varme til du får ønsket tykkelse på grøten. Det er viktig at du rører godt under hele koketiden. Pass på at den ikke blir for tykk, jeg synes den ble best når jeg tok den av platen rett før den så ferdig ut. Blir den for tykk kan den eventuelt spises med litt ekstra kokosmelk.

IMG_3317Under ser du to måter du kan servere den på. Personlig liker jeg best den med sukrin gold, kanel og smørøye, men du kan også helle over ekstra kokosmelk, frø, nøtter og bær etter din smak.

IMG_3323Topp med kokosmelk og det du liker av nøtter, frø og bær

IMG_3377Sukrin Gold, kanel og smør Klassiker 🙂

 

Skrevet av

Fikk diagnosen diabetes type 1 i desember 2013. Er utdannet ernæringsterapeut og har egen praksis på Lysaker hvor hun jobber tett med to private leger. Du kan lese mer på: ninahuso.no

Siste kommentarer
 • Hej

  Vad roligt att ni gjort den fina Paleokokosgröten, verkligen mättande och bra. Härligt med recept som man kan ändra och justera så att det passar den personliga smaken.

  Hälsningar

  Magnus & Jenny
  Under vårt tak

 • Hei!
  Jeg har et par spørsmål ang lavkarbo og diabetes. Har hatt type 1 i snart 21 år, og prøvd med litt frem på lavkarbo. Har med lavkarbo hatt best effekt på BS så har derfor som mål å kunne legge helt om 100 %.

  Så til sprøsmålene.
  1. Hvor mye er vanlig å spise på lavkarbo? Jeg jobber også med å ta av et noen kilo etter noen runder med ustabilt kosthold/blodsukker. For jeg føler det med denne endrignen blir vanskelig å gå i kaloriunderskudd slik man ville gjort med en diett f.eks. Eller tar jeg feil? Eventuelt om du har noen tips og råd ift dette.

  2.Kunne du laget en artikkel med en typisk uke for deg/dere på lavkarbo?

 • Åh, det så jo godt ut! Fint du fikk laget den slik at du kan spise den!

 • En til her son er veldig glad i grøt… Men har du en oppskrift uten egg? ????

SKRIV EN KOMMENTAR