Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
  • Ingen produkter her ennå.
 

Kostholdskurs for diabetikere – Dr. Hexebergs klinikk & El Mercat

Jeg hadde for litt over en uke siden gleden av å dra til Spania og El Mercat for å være en av foredragsholderne for et kostholdskurs for diabetikere holdt av Dr. Hexebergs klinikk. Det var veldig hyggelig å bli kjent andre diabetikere og lære hvordan andre takler sykdommen. Ikke overraskende var det en fellesnevner som hadde hjulpet alle, og det var en kostholdsendring til et lavkarbo kosthold.

Effekt for diabetikere med ingen egenproduksjon

Man kan si jeg er i en særposisjon som hadde egenproduksjon når jeg fikk diagnosen (og har klart å beholde den), og dermed stille seg spørrende om et lavkarbo kosthold vil har effekt for diabetikere som har hatt sykdommen lenger og har ingen egenproduksjon. Men under oppholdet fikk jeg bekreftet at dette fungerer som bare det. En type 1 diabetikere som har hatt sykdommen i over 20 år og har ingen egenproduksjon hadde på 3 måneder halvvert sin insulindose med overgang til et lavkarbo kosthold. Gjort om til konkrete tall så var behovet før endringen daglig på mellom 80-100 enheter, men nå redusert til ca. 45 enheter daglig. I tillegg opplever hun et mye jevnere blodsukker og slipper dermed de store toppene (opp mot 30) og lave bunnene (ned på 2 tallet). Det at hun nå sjeldent får for lavt blodsukker gjør at faren for føling blir mindre, og dermed også den gnagende angsten for nettopp dette. Hvis ikke det kan kalles en bedre hverdag så vet ikke jeg!

Fremskritt skapes gjennom å dele

Jeg har stor tro på at fremskritt i forhold til diabetes og hvordan vi kan forbedre hverdagen med denne sykdommen skjer gjennom deling av kunnskap og erfaring, noe dette kurset var et meget godt eksempel på og jeg kan ikke gjøre noe annet enn å anbefale dette for andre som ønsker å lære mer om et lavkarbo kosthold og effekten av dette for diabetikere. Kurskalenderen til El Mercat har to kurs til neste år rettet mot lavkarbo kostholdsendring (Mars og Juni), men hvis du er interessert i noe før ønsker jeg at du legger inn en kommentar på dette innlegget eller tar kontakt med oss slik at vi kan få samlet en gruppe.

Etter ønske fra deltakere har vi også opprettet en gruppe på Facebook hvor diabetikere kan diskutere kostholdsendring og dele erfaringer man gjør for en bedre hverdag. Om du er interessert i delta her er det bare å sende oss en forespørsel.

Vi ser frem til å høre fra deg og sammen skape flere hyggelige historier på et lavkarbo kosthold!

 

 

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Ingen kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR