Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
 

Hatt diabetes type 1 lenge? Du produserer fortsatt insulin!

Alle type 1 diabetikere har fått beskjeden: «Du kommer til å miste insulinproduksjonen din og være avhengig av å ta insulin resten av livet». Det er en mildt sagt en begredelig nyhet, og har vært noe vi som står bak Insulinfri ikke helt har akseptert. Vi mener at kroppen er i stand til å gjøre ganske så utrolige ting, så lenge man finner ut av de underliggende årsakene til at man blir syk. Dette har gjort at vi har sett på sykdommen med litt andre øyne, og med det ønske om å bevise at det er muligheter for type 1 diabetikere å bli friske også. Så langt ser det ut som ønsket vårt går i oppfyllelse, og vi blir faktisk friskere. Steinar har de to siste årene ikke trengt å tilføre kroppen ekstra insulin, og Nina har raskt gått ned i insulinbehovet etter at hun fikk LADA diagnosen i årsskiftet i julen 2013. Noe skjer altså med kroppen når man gjør en livsstilsendring. I stor grad handler dette om hva man spiser. Siden vi startet bloggen har vi også kommet i kontakt med andre diabetikere som opplever det samme, og så smått begynner muren om at type 1 diabetikere er «dømt» for resten av livet å falle. Det hjelper også på at forskere ser det samme, og nå har vi kommet over denne forskningsrapporten som viser at selv type 1 diabetikere som har hatt sykdommen over flere år fremdeles produserer insulin. Så med andre ord er det fortsatt håp!

Konklusjonen til rapporten er at det fortsatt kan måles insulinproduksjon etter et måltid hos de med type 1 diabetes som har hatt sykdommen over lang tid, noe som vil si at man fortsatt har aktive beta-celler i kroppen. Det de ikke er sikre på er om det er fordi beta-cellene klarer å unngå angrepet fra immunforsvaret eller om det er fordi beta-cellene regenereres. Vår personlige mening er at det nok er beta-cellene som regenereres da vi måler en forbedret C-peptid over tid med vår endrede livsstil, anti-stoff målinger viser også en forbedring. Med andre ord har vi muligens funnet en løsning på hvordan man kan få stoppet angrepet på beta-cellene. Den gledelige nyheten er at dette kan benyttes om du nylig har fått diagnosen, eller om du har hatt sykdommen lenge.

Kroppen din prøver hele tiden å gjøre deg friskere, du må bare legge ting til rette for at den skal få gjort jobben sin – og det å gjøre endringer i kostholdet er første steget.

Føler du denne nyheten gir deg håp?

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Siste kommentarer
 • Hei, kjenner de sakene selv også. fikk høre jeg ikke kom til å produsere mer insulin. Har hatt diabetes i 28 år og har fortsatt en del produksjon.

 • Ser at dere har hatt dia i 3 år og ca 9 mnd, det e veldig vanlig at pancreas fortsatt produsere litt insulin ette noen år, det fungerer ikke slik at med en gang du får diagnosen så stoppe den å produsere..
  Når jeg leste dette innlegget trodde jeg dere hadde hatt diabetes i mange år, men en med dia1 kan fortsatt ha noe insulinproduksjon 3 år etter diagnosesetting uten at det trenge å vær lada…

  Syns det er dårlig gjort at dere hele tiden skriver at man kan bli frisk fra dia1, noe som ikke stemmer! Man kan spise seg symptomfri, men ikke frisk! Og da gjelder dette dia2! Definisjonen på dia1, er at man ikke har insulinproduksjon, fordi betacellene er døde, eller dør… Noe de ikke gjør ved dia2! Og siden du ikke har brukt insulin og har spist deg frisk, hvorfor er ikke du i alle legetidsskrifter osv? For da er det jo et mirakel! De mistenker at grunnen til at man får dia1 er kombinasjonen av gener og et virus, ser virkelig ikke hvordan fett kan «jage» det ut av kroppen!
  Kanskje sjekke litt mer opp i fakta før dere gir håp om at diabetes 1 kan helbredes, det syns jeg er dårlig gjort!

 • Hei 🙂 Jeg blir så utrolig glad når jeg leser andre med diabetes 1og ser hvor lite insulin eller ingen insulin di tar:) Har selv en gutt på 3.5 år med ny oppdaget diabetes. Vi har nå hatt det i 1,5 mnd. Er selv klar over at han har egenprodukjson av insulin. Vi justerer nå ned døgndosen på pumpa hans. Vi har gått fra 2.4 E og ned til 0.075,og vi teller fortsatt nedover Hva som gjør det, uten om egen produksjon vet ikke jeg. Men uansett har jeg ett håp 🙂 Det er det lov å ha og ingen som kan ta det i fra meg 🙂 Gleder meg over alle positive blogger og innlegg:) Og alle som lever et normalt liv med denne diagnisen. For min sin del synes jeg det er vondt å se de små fingrene som er frynsete av alle stikkene i døgnet. Nål som skal skiftes to ganger i uka,samt alt man sksl passe på av mat og allmenntilstand. Håper at verden der ute finner en mirakelkur 🙂 Å det er slettes ikke urettferdig hvis noen er blitt friske. Det gir oss nye diabetes foreldre håp. Hvorfor ikke fokusere på det som er positivt 🙂 Er jeg blåøyd?? Det for være opp til hver enkelt å bedømme,men jeg har uansett ett håp 🙂 Lykke til alle sammen <3

 • Hei 🙂 jeg har en sønn på 9 år som har fått diabetiker type 1 diagnose for ca 2 uker siden. Barnet fikk store doser med insulin i starten. Etter 1 uke begynte han å få følinger 3 ganger om dagen. Det har blitt trappet ned på insulinmengden hver dag. Fikk beskjed på sykehuset at han hadde 50 % selv produksjon. Jeg har kjøpt et karbo fritt brød og passer på at han ikke får for mye karbo til hvert måltid . Nå er det bare å krysse fingrene å håpe at han kan få egenproduksjonen så mye opp at han klarer seg uten kunstig insulin. Må lære meg mer om lavkarbo 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR