Bruk av tarmflora til å kurere diabetes

  • Schrödingers katt hadde i går et innslag om hvordan man nå forsker på hvordan tarmfloraens rolle har i å kurere sykdommer som blant annet diabetes. Fremgangsmåten de hadde var ikke direkte delikat og personlig synes jeg det er en merkelig måte å angripe problemstillingen på, men om forskningen klarer å finne ut hvilke bakterier som viktig for å opprette en god tarmflora så er det interessant.

Det jeg synes er det viktigste å ta med seg ut fra dette innslaget er at tilstanden til din egen tarmflora er direkte koblet til ditt immunforsvar, og at det å optimalisere din tarmflora kan (vil) ha effekt på de fleste metabolske sykdommer (inklusive diabetes). Men istedenfor nå å gå på Youtube og sjekke ut de «self-help» måtene å få andre sin tarmflora ned i magen, så anbefaler jeg deg heller å tenke på hva det er for noe du putter inn i kroppen din i løpet av dagen og at dette har mye større effekt på din helse. Jeg anbefaler deg også å sjekke ut denne videoen med Dr. Natasha Campbell-McBride, hvor viktigheten av din tarmflora blir diskutert i mer detalj og hva slags kosthold som er bra for nettopp din tarm og immunforsvar.

Se Schrödingers katt innslaget ved å klikke her. 

  • innlegg
Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Har igjennom en endret livsstil beholdt min egenproduksjon og lever i dag uten bruk av insulin. Grunnlegger av diasensa.com - nettstedet hvor personer med diabetes hjelper hverandre til en bedre hverdag

Ingen kommentarer ennå

SKRIV EN KOMMENTAR