Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
 

Insulinfris Hulken smoothie

Jeg har nå en stund drukket en egenkomponert smoothie om morgenen som frokost. Som du vil se av oppskriften er dette en smoothie med fokus på rikelig med fett slik at jeg har energi en god periode utover dagen. En annen fordel med en fettholdig frokost er at siden jeg gjerne våkner opp med høyt blodsukker (i dag 7,8 mmol/L), trenger jeg en fettrik og lavkarbo frokost som stopper sukkerproduksjonen leveren lager om natten. Erfaringsmessig vil jeg med den egenproduksjonen av insulin jeg har igjen ha fått ned blodsukkeret til 6 tallet ved lunch tider med det fettrike og lavkarbo alternativet som denne smoothien.

Men du begynner vel å bli sulten, så over til oppskriften:

 • • 2 eggeplommer (jepp, plommer da jeg trenger fettet og ikke proteinene)
 • • En dæsj med kokos melk. Det er kokosmelken som setter smaken så her kan du justere etter hvor mye kokossmak du ønsker. Er greit med litt så ikke Wheat gras smaken tar overhånd 🙂 For øvrig bruker jeg en variant fra Go-tan som er mer melkeaktig enn de du får kjøpt på boks. Go-tan produktet har jeg sett på Kiwi, Meny og Rema 1000,  og det er 6-7 kroner billigere på Rema 1000 så verdt og hamstre der)
 • • 1/2 avocado
 • AFA-alge. Dette er noe jeg tester ut og er ikke nødvendig og ha med. Den er en rikelig kilde på blant annet b-vitaminer, mineraler, kalsium, magnesium, jern og sink – men om du tror at å ta denne gir deg superkrefter eller løser verdensproblemer så viser min testing så langt at det gjør den ikke.
 • Wheat grass. Er også noe jeg tester ut, og inneholder en del av de samme vitaminene og mineraler som AFA. Smaker ikke direkte godt, men er som sagt en god kilde til vitaminer og mineraler (og koster mye mindre enn AFA) – så dette er nok noe jeg kommer til å fortsette med og heller kutte ut AFA.
 • • 7-8 puter med frossen spinat
 • •  7-8 frosne bringebær. For å holde karbohydratnivået lavt, så har jeg ikke så mange bringebær her.
 • • Vann. Avslutningsvis heller jeg på kaldt vann slik at det nesten dekker alle ingrediensene.
 • Med alle ingredienser ombord er det bare å blende. Vannmengden styrer hvor tykk du ønsker at smoothien skal være, så det kan hende du vil etterfylle litt.

Selv om det er noen ingredienser her som ikke akkurat tilsier at smaksløkene kommer til å hoppe av glede, så må jeg innrømme at jeg personlig liker jeg denne smaken. Jeg synes kokos smaker fortreffelig og det er det som er smaken du vil kjenne. Jeg liker også å gjøre smoothien passe tykk så det kjennes ut som et måltid.

Håper at denne oppskriften faller smak. Om dere har noen andre smoothie oppskrifter er det bare å dele 🙂

OPPDATERING:
Som jeg skrev ovenfor så hadde jeg 7,8 mmol/L når jeg våknet idag. Spiste/drakk så smoothien og målte så 2,5 time etterpå 6,8 mmol/L. Nå 4,5 time etter smoothien er jeg sulten og skal lage meg lunch, og jeg måler nå 6,2 mmol/L.

 

 

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Siste kommentar

SKRIV EN KOMMENTAR