Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
Handlekurv (0)
 • Ingen produkter her ennå.
 

Loggføring: Se dine fremskritt over tid

En viktig brikke for å ha kontroll på diabetesen har vært og er for meg det å loggføre relevante aktiviteter. Dette dreier seg i hovedsak om:

 • • Når og hvor mye man spiser
 • • Når og hvor lenge man trener
 • • Når og hvor mye insulin man setter
 • Jeg må innrømme at jeg har en forkjærlighet for duppeditter så det tok meg ikke lang tid etter jeg fikk diabetes at jeg sjekket hva slags apper som var tilgjengelig for å holde orden på blodsukker målingene mine, og etter å ha testet forskjellige falt valget på LogFrogDB. Det som skiller LogFrog fra andre apper er at den er meget enkel å bruke, samt at den gir deg varsel på når det er på tide å ta en ny måling.
 • Men for meg har den virkelige verdien vært at man med historikken kan se fremskrittet man gjør. En livstillsendring gir ikke resultater over natta, men jeg kan love deg at de kommer med hard jobbing og gode rutiner. På grunn av dette er det uvurderlig å loggføre daglig blodsukkeret, matinntak og insulin slik at man etter måneder med iherdig fokus ser at det gir resultater. Det å se disse resultatene skaper en positiv spiral som driver deg videre fremover og sørger for at du holder på rutinene dine og lar kroppen bli bedre og bedre.
 • Så det første du bør gjøre er altså å finne en måte og loggføre de diabetes relaterte aktivitetene dine på. Om du trives best med penn og papir så gjør du gjerne dette – det viktigste er at det blir gjort! Men har du tilgang til en smartphone kan jeg varmt anbefale å prøve en av appene som finnes, da du sannsynligvis alltid har med deg telefonen din og da har mulighet til å legge inn f.eks målingen med en gang.
 • Jeg er som nevnt en stor tilhenger av appen LogFrogDB og kan anbefale den til alle som er brukere av Iphone. Dessverre finnes den ikke på Android, så for de av dere som har det har jeg samlet sammen følgende liste:

• OnTrack Diabetes (Ut fra hva jeg kan lese så er denne enkel å bruke)

Slik ser noen av skjermbildene til LogFrog DB ut. Hele prosessen med å legge inn data er knyttet til hjulet du ser under og gjør det meget enkelt å legge inn etter f.eks hvert måltid eller måling.

LogFrog1     LogFrog2    LogFrog4

For de av dere som har erfaring med andre apper eller verktøy hadde jeg satt veldig stor pris om dere kan dele det.

Skrevet av

Ble diagnostisert med type 1 diabetes i 2011. Blitt veldig interessert i egen helse og hvordan en livsstilsendring kan forbedre livet med sykdommen. Grunnla derfor www.diasensa.com for å samle alle de gode rådene (kosthold, trening og stressmestring) man kan gjøre for å leve bedre med diabetes.

Siste kommentarer
 • Hei!

  Fant bloggen din akkurat nå, da jeg så at du hadde linket til blomkålris i bloggen min 🙂

  Må si jeg er veldig spent på å følge bloggen din videre, du trengs! Kommer til å skrive et innlegg om deg i morgen (det er litt sent nå ;-))

  Herlig å lese det du skriver!

   • Med tid og stunder blir den plukket opp 🙂 Jeg får slike «ping backs» når noen linker til innlegg i bloggen min, de dukker om som om du har kommentert innlegget, og det igjen får jeg beskjed om i e-post. Derfor gikk det så fort.

    Du burde vurdere å skaffe en facebookside for bloggen, det kan øke trafikken en del.

 • En nyttig side som denne finnes det ikke altfor mange av på nettet.
  Som trener på helsestudio lurer jeg på om du har merket stor eller liten forskjell etter at du begynte å trene?
  Dessuten: Når du har diabetes, er det nødvendig å styre intensiteten på treningen, altså, kan du få føling av å kjøre deg helt i senk? Spesielt om man spiser lite karbohydrater? Nå skal jo leveren ta hånd om produksjonen av sukker, men fungerer det på samme måte med en pankreas som fusker 🙂 ?

   • Sånn omtrent. Jeg tenkte på at siden du så å si ikke spiser karbohydrater, så vil jo lagrene i musklene være små. Og du kjører jo høyintesitet, som gjør at du nødvendigvis vil ligge på et høyt forbruk av karbohydrater, med mindre du har trent i lang tid på ketogen kost. Jeg funderte å at du kanskje havnet ned på minus siden av det som sunt var da, men det gjelder nok mest de som tar insuling, og gjerne litt i overkant antageligvis 🙂

 • …også var jeg som alltid for kjapp med å trykke «post». Jeg lurte nemlig på enda en ting, og det er din grunn for å advare mot bruken av aspartam?

   • Vel, kroppen min svarer direkte: Detta smaker for jæv…… 🙂 kort og godt.
    Skal jeg ha brus, så kjøper jeg en cola eller solo – en sjelden gang.

SKRIV EN KOMMENTAR