HomeStart her

Start her

Diasensa livsstilen

 

Jeg har diabetes type 1 og lite visste jeg da jeg fikk diagnosen at den skulle snu om så mye på livet mitt – i positiv forstand. Fra dagen jeg gikk ut sykehuset gjorde jeg om på livsstilen min og siden da har  jeg vært på en kontinuerlig oppdagelsesferd i egen kropp og helse. Og erfaringene har vært og fortsetter å være mange, og viser meg at det er mer ved denne sykdommen enn hva jeg får vite fra helsevesenet.

Det er denne ferden jeg kaller Diasensa livsstilen, og den handler like mye om å være nysgjerrig, håpefull og utforskende enn de endringene man gjøre med kosthold, trening eller stressmestring. Vi er alle unike så noen løsning som passer alle har jeg innsett ikke finnes. Men det finnes noen levesett som fungerer bedre enn andre, og med Diasensa ønsker jeg å dele dette og andre oppdagelser jeg gjør med diabetesen og helsen min.

En ny hverdag med diabetes

Så for den nysgjerrige, håpefull, utforskende ønsker jeg deg velkommen til en ny hverdag med diabetes. Det vil være motbakker og dager du ikke skjønner hvorfor blodsukkeret er som det. Men steg for steg blir du en bedre versjon enn du var i går, og over tid er det fantastisk hvordan kroppen forandrer seg. Min ferd har gitt meg et helt annet liv enn jeg hadde før jeg fikk diabetes. Jeg har mer energi, mer glede og ikke minst et bedre blodsukker.

Mitt mål er å dele de tingene man kan endre i livsstilsen som enkle å gjøre, ikke nødvendvis koster så mye og ikke tar for mye tid. Med andre ord, det jeg er søker etter er hva som gir mest resultat basert på minst jobb. Og for å kategorisere de tingene jeg prøver ut så putter jeg de i tre hovedkategorier.

Kosthold

Dette er hva jeg putter i munnen. Det er mat, det er drikke og det er kosttilskudd.

Trening

Dette er den fysiske aktiviteten jeg gjør. Ting som går direkte på kroppen. Det kan være alt fra vektløfting, til løping, til rolige turer i skogen. Det kan også være en iskald dusj, som ikke bare er ubehagelig men igangsetter mange positive endringer i kroppen.

Stressmestring

Dette er en mer omfattende kategori, og innebefatter også søvn. Det jeg har oppdaget er hvor mye mine tanker spiller inn på hvordan min helse er og hvordan jeg har det hver dag. Vårt liv er egentlig bare en refleksjon på hvordan vi tenker. Denne kategorien er den som jeg i dag vier mest tid, og jeg ser endringer jeg lykkes med her er de som gir meg mest resultat.

Alt hører sammen

Det er viktig å være klar kroppen ikke skiller mellom disse tre kategoriene, og at alt hører sammen. Hva man spiser kan slå ut på hvordan man sover. Mangler man søvn så endrer det hvordan en tenker, og man er mer tilbøyelig til å spise dårlig mat som igjen slår ut negativt på andre ting. Det kan fort bli en negativ spiral. Men gjør man positive endringer, så blir det like fort en positive spiral.

Det er dette Diasensa handler. Positive, enkle endringer for et godt, langt liv.

Hjelp til å gjøre endring og skape nye rutiner

Til slutt så vil jeg legge til at jeg har selv erfart hvor vanskelig det er å komme igang med en ny endring. Det å for eksempel finne oppskrifter og matvarer en kan spise, og skape det til en rutine man klarer å gjennomføre i en travel hverdag.

Dette var en så stor irritasjon for meg at jeg endte opp med å lage et verktøy for å gjøre noe med det. Dette verktøyet er livsstilsplattformen du finner på www.diasensa.com. Her deler jeg de håndfaste tingene du enkelt kan gjøre til en handling, og i skrivende stund er det for eksempel over 300+ lavkarbo / ketogene oppskrifter der. Alle med mulighet til å filtrere på allergier.

Her legger jeg også ut matvarer jeg anbefaler, kosttilskudd, treningsvideoer, meditasjonsøvelser osv. Og kanskje det beste av alt er at plattformen inneholder et planleggingsverktøy så du enkelt kan sette opp en ukesplan. Og den er så smart at om du lager planen som en kostholdsplan så får handleliste generert automatisk. Enkelt.

Så om du ikke allerede er det, bli medlem på Diasensa.com. Da får du tilgang til alle ressursene og er den enkleste måten og skape en positiv endring – og gjøre de varige.

 

Ingen kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.